Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Elisabethlaan-Floraliënlaan: nieuwe fase vanaf vrijdag 30 april

Heraanleg kruispunt Elisabethlaan-Floraliënlaan: nieuwe fase vanaf vrijdag 30 april

Begin maart startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van het kruispunt van de Elisabethlaan (N173) en Floraliënlaan in Berchem, Antwerpen. Ondertussen is de middenberm en de oostelijke zijde van het kruispunt, dit zijn de rijstroken richting Antwerpen, onder handen genomen. Vanaf vrijdag is de andere weghelft, de rijstroken richting Edegem, aan de beurt.

Heraanleg rijstroken richting Edegem
In de derde en laatste fase, die loopt van 30 april tot het bouwverlof, werken we aan de kant van het ziekenhuis, op de rijstroken richting Edegem. De oude rijbaan wordt helemaal opgebroken en vanaf de fundering opnieuw opgebouwd.
 
Tijdens deze fase kan het autoverkeer naar Antwerpen terug via de Elisabethlaan rijden en moet het verkeer richting Edegem de omleiding via de Grotesteenweg volgen. De omleiding voor De Lijn is dezelfde als in de tweede fase en loopt via Middelheim. Fietsers kunnen vanaf deze fase gebruik maken van het vernieuwde fietspad in de middenberm.

Spoeddienst ZNA Middelheim bereikbaar
De toegang tot de spoeddienst van het ZNA Middelheim bevindt zich midden in de werfzone. Wie de komende weken op de spoeddienst moet zijn, moet via de Floraliënlaan hier naartoe rijden.
 
Asfaltherstellingen op Grotesteenweg in het weekend van 8 en 9 mei
In het kader van de heraanleg van de Elisabethlaan worden er asfaltherstellingen uitgevoerd op de Grotesteenweg (N1). Dit in de richting van Antwerpen tussen de kruispunten Jan Moorkensstraat en Koninklijkelaan. Deze herstellingswerken gaan – indien het weer het toelaat – door in het weekend van 8 en 9 mei.

Meer info
De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen

HERAANLEG KRUISPUNT ELISABETHLAAN-FLORALIËNLAAN: NIEUWE FASE VANAF VRIJDAG 30 APRIL

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.