Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Den Doorn: werken vanaf 19 augustus

Heraanleg kruispunt Den Doorn: werken vanaf 19 augustus

N28/N405 - NINOVE

Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt het gevaarlijke kruispunt Den Doorn in Ninove aan en maakt het veiliger met name voor voetgangers en fietsers. Vanaf 19 augustus beginnen de werken aan het kruispunt, die worden uitgevoerd in twee fasen en zullen tot eind 2024 duren. Tijdens de eerste fase wordt gewerkt aan de kant van Denderleeuw, dan zal de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten zijn aan die kant van het kruispunt. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen omleidingen naargelang hun bestemming.

Veiliger kruispunt

Het kruispunt van de Aalstersesteenweg (N405) met de Expresweg (N28) in Ninove wordt veiliger, met name voor voetgangers en fietsers. De verkeerslichten krijgen een volledig conflictvrije regeling, de fietspaden worden verhoogd heraangelegd en twee van de vier bypassen verdwijnen. Het fietspad langs de Expresweg (N28) richting de Dender wordt verplaatst naar Ring-West en op twee locaties komt er een dubbele richting fietsoversteek bij. Om de vlotte afwikkeling van het kruispunt mogelijk te houden worden dan weer een dubbele links afslagstrook vanaf het centrum en een rechts afslagstrook vanaf Denderleeuw op de Aalstersesteenweg (N405) aangelegd.

Voorbereidende werken vanaf 12 augustus

De wegenwerken starten op maandag 19 augustus en zullen eind 2024 klaar zijn. Tijdens de werken zal het verkeer via doorsteken in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid worden om de werfzone te passeren. Deze doorsteken zullen in de week van 12 augustus gemaakt worden door de aannemer. Tijdens de voorbereidende werken zal het verkeer in beide richtingen plaatselijk op één rijstrook gezet worden. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk. Op 15 en 16 augustus wordt er niet gewerkt.

Eerst kant Denderleeuw

Tijdens de eerste fase wordt gewerkt aan de kant van Denderleeuw. Voetgangers kunnen via tijdelijke verkeerslichten het kruispunt oversteken. Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen een omleiding via het bedrijventerrein Doorn Noord. Fietsers langs de Expresweg (N28) volgen een omleiding via Ninove centrum en Denderhoutem.

Aalstersesteenweg (N405) afgesloten

Tijdens de werken van fase 1 is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove Centrum en omgekeerd. Verkeer kan dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn. Alle omleidingen staan in detail vermeld op www.wegenenverkeer.be/ninove.