Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg bushalte aan Schoonaardebaan vanaf 12 februari

Heraanleg bushalte aan Schoonaardebaan vanaf 12 februari

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushalte ‘Gemeenteplein’ richting Dendermonde aan de Schoonaardebaan (N416) in Schoonaarde. Een rijvak wordt afgesloten, maar doorgaand verkeer kan altijd passeren via tijdelijke verkeerslichten. De werken starten op maandag 12 februari.

Toegankelijke bushalte

De bushalte ‘Gemeenteplein’ aan de Schoonaardebaan in Dendermonde wordt heraangelegd. De bushalte richting Dendermonde krijgt een verhoogd perron zodat alle reizigers vlot kunnen op- en afstappen. De werken starten op maandag 12 februari en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 1 maart.

Tijdelijke verkeerslichten

Fietsers richting Wetteren gaan mee op de rijweg met het gemotoriseerd verkeer. Fietsers komende van Wetteren richting Dendermonde en fietsers komende van Gijzegem richting Wetteren volgen een korte omleiding. De Lijn behoudt de normale dienstregeling met tijdelijke bushaltes net buiten de werfzone. Er wordt een rijvak afgesloten om veilig te kunnen werken. De beurtelingse doorgang wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten en er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

De bushalte bevindt zich tussen twee verkeerslichten geregelde kruispunten. De verkeerslichten aan beide kruispunten worden tijdens de werken uitgeschakeld. De tijdelijke verkeerslichten nemen over en regelen het verkeer voor de volledige duur van de werken.