Overslaan en naar de inhoud gaan

Hasselt - Nachtwerken Herkenrodedreef

Hasselt - Nachtwerken Herkenrodedreef

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Hasselt volgende week tijdens twee werknachten het wegdek van de Herkenrodedreef (N729) tussen de kruispunten met Kuringersteenweg (N2) en de Herkenrodedreef richting de abdij. Dit laatste kruispunt valt ook binnen de werfzone. Het gaat om een zone van ongeveer 700 meter. De Herkenrodedreef wordt ‘s avonds en ‘s nachts afgesloten tijdens de werken.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de nachten van woensdag 24 op donderdag 25 en donderdag 25 op vrijdag 26 juni 2020

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding
Om de verkeershinder te beperken, zal de aannemer deze werken verspreid over twee nachten uitvoeren. Hij werkt telkens tussen 20.00 uur en 06.00 uur. 

De Herkenrodedreef zal gedurende de werkzaamheden in beide richtingen afgesloten worden ter hoogte van de werfzone. Het agentschap voorziet dan een omleiding via de Koorstraat. 

Overdag zal de aannemer de werfzone telkens volledig terug openstellen en kan het verkeer in beide richtingen rijden, weliswaar één dag over een afgefreesd wegdek. 

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken. 

Herkenrodeabdij en winkelzone blijven bereikbaar
Zowel de Abdij van Herkenrode als de winkelzone blijven ten alle tijde bereikbaar tijdens de nachtwerken. Het verkeer dat de parking van de winkelzone wil verlaten, zal dit binnen de bovenstaande uren kunnen doen via een tijdelijke uitgang ter hoogte van de inrit langs de Kuringersteenweg (N2). 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.