Overslaan en naar de inhoud gaan

Halle: werken voor veilige Ninoofsepoort op schema

Halle: werken voor veilige Ninoofsepoort op schema

De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer om de verkeerssituatie aan de ‘Ninoofsepoort’ in Halle veiliger te maken, verlopen volgens planning. Tot en met 31 augustus blijven de tijdelijke verkeersmaatregelen op de Ninoofsesteenweg (N28) en de August De Maeghtlaan (N6) in voege. Volgens de huidige planning zullen op 1 september de twee kruispunten opnieuw volledig opengesteld worden.

Twee kruispunten deels afgesloten

Automobilisten kunnen tijdens de volledige duur van de werken de August De Maeghtlaan in de twee rijrichtingen blijven gebruiken. Van in de August De Maeghtlaan de Ninoofsesteenweg nemen, en omgekeerd van in de Ninoofsesteenweg de August De Maeghtlaan nemen, is niet mogelijk tot het einde van de werken.

Ook het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Groeningestraat is deels afgesloten. Met de wagen kan je de Groeningestraat niet in- of  uitrijden. Op de Ninoofsesteenweg is de rijstrook voor het verkeer naar Pepingen afgesloten van aan het kruispunt met de Vanbeverenstraat.

Drie omleidingen voor autoverkeer

Deze omleidingen  blijven in voege tot het einde van de werken (tot en met 31 augustus):

  • van de August De Maeghtlaan naar de Ninoofsesteenweg / Pepingen: via de Jean Jacminstraat 
  • omgekeerd, van de Ninoofsesteenweg / Pepingen naar de August De Maeghtlaan: via de Vanbeverenstraat 
  • van de Ninoofsesteenweg / Pepingen richting Sint-Pieters-Leeuw: via de Vanbeverenstraat, rechtsaf de August De Maeghtlaan in (m.a.w. even richting Tubeke rijden) en rechtsomkeer maken aan de rotonde van het Bevrijdingsplein

> Meer informatie

(Voorbij) halfweg

Op de August De Maeghtlaan zijn de nieuwe voet- en fietspaden langs de weghelft in de rijrichting van Sint-Pieters-Leeuw al afgewerkt. In de andere rijrichting moeten de fietsers nog tot het einde van de werken afstappen in de werfzone. Er zijn ook nog lokale omleidingen in voege voor fietsers en voetgangers.  

Op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Groeningestraat is de weghelft voor de rijrichting Halle afgewerkt. Nu wordt de andere weghelft (rijrichting Pepingen) heraangelegd. 

Veilige fietspaden

Aan beide kruispunten wordt gewerkt aan de fietspaden. Op de August Demaeghtlaan liggen de fietspaden richting Brussel vlak naast de rijweg. Die fietspaden worden nu verhoogd en in asfalt heraangelegd. Richting Tubeke ligt het fietspad na de werken tussen de parkeerstrook en het voetpad, ook dit fietspad wordt in asfalt aangelegd. Een veiligheidszone tussen het fietspad en de parkeerstrook verhoogt de veiligheid voor de fietsers.

Toegankelijke bushalte en fietsenstallingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om de bushalte Groeningestraat, op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Groeningestraat,  volledig te vernieuwen - de twee bushaltes, aan beide kanten van de Ninoofsesteenweg. Er komt een verhoogd perron, zodat ook personen in een rolstoel of ouders met een rolwagen comfortabel de bus kunnen nemen. Naast de bushalte komen er ook nieuwe fietsenstallingen.

Over basisbereikbaarheid en Hoppin 

Basisbereikbaarheid, Hoppin gedoopt in de communicatie naar het brede publiek, is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam, Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer waarbij je vooraf een rit boekt.  Ook deelsystemen vormen een aanvulling op de bus- en tramverbindingen van De Lijn. Met een deelfiets- of wagen leg je vlot het eerste of laatste deel van je traject af. Er wordt ook rekening gehouden met het fiets- en wegennetwerk zodat je makkelijk je eigen fiets of wagen kan combineren met het openbaar vervoer.

Meer info over Hoppin: www.hoppin.be  

Veiliger oversteken

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan veilige oversteekplaatsen op maat van de locatie. In een praktische gids met ontwerprichtlijnen komen nu alle manieren van veilig oversteken in beeld. Onveilige oversteekplaatsen worden in kaart gebracht en waar nodig aangepast. Zo werden de afgelopen legislatuur maar liefst 275 oversteekplaatsen uitgerust met punctuele verlichting.