Overslaan en naar de inhoud gaan

Halensebaan terug open voor verkeer sinds 23 juni

Halensebaan terug open voor verkeer sinds 23 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer voerde sinds 17 april 2023 onderhoudswerken uit op de Halensebaan (N2) in Diest. Het nieuwe wegdek verbetert het rijcomfort van de weggebruikers. Ook het kruispunt met de Webbekomstraat werd met enkele aanpassingen veiliger gemaakt. Een mobiel werfteam zorgt nu voor de laatste afwerkingen. Op vrijdag 23 juni kon de weg terug opengesteld worden voor het verkeer.

Laatste afwerkingen

De onderhoudswerken vonden plaats sinds 17 april. De slechte betonvakken lagen verspreid en werden lokaal opgebroken. Hierna legde de aannemer een nieuwe verharding aan. In de komende weken plaatst een mobiel werfteam nog prefab middeneilanden op de Halensebaan. Dit zorgt enkel lokaal voor hinder. De weg is terug volledig open voor alle verkeer: autoverkeer en fietsers moeten niet langer via versmalde rijstroken of omleidingsroutes rijden. 

 Comfortabel wegdek en veilig kruispunt

Over een afstand van 300 meter vernieuwde Wegen en Verkeer lokaal de betonplaten op het kruispunt met de Webbekomstraat en tussen het kruispunt en de aansluiting van de parallelweg op de Halensebaan. Het is er nu opnieuw comfortabel rijden. Bovendien steken voetgangers en fietsers op het kruispunt met de Webbekomstraat nu veilig in twee stappen over aan de twee nieuwe oversteekplaatsen met middengeleiders.