Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Ring x Kempische Steenweg: dit weekend geen linksaf bewegingen mogelijk

Grote Ring x Kempische Steenweg: dit weekend geen linksaf bewegingen mogelijk

Dit weekend vernieuwt AWV het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken starten vrijdagavond en duren tot maandagochtend. Linksaf bewegingen op het kruispunt zijn dan niet mogelijk. Er worden omleidingen aangegeven. Op de Grote Ring zelf blijven versmalde rijstroken beschikbaar. Deze werken zullen opnieuw voor veel verkeershinder zorgen: vermijd de omgeving en gebruik alternatieve routes. 

Vrijdagavond start de volgende fase van de werken op het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De aannemer voorziet nieuwe gewapende asfalt en markering aan de kant van de buitenring (fase 3a). Omdat de werfzone helemaal afgesloten zal zijn, moet al het verkeer over minder en smallere rijstroken.

Minder-hinder maatregelen: linksaf niet mogelijk, omleidingen 

Dat heeft gevolgen voor verschillende rijrichtingen. Linksaf bewegingen op het kruispunt zijn dit weekend niet mogelijk. Verkeer op de binnenring kan niet linksaf slaan naar de Kempische Steenweg richting Zonhoven. Hetzelfde geldt voor wie vanaf de Kempische brug naar de binnenring wil of vanaf de buitenring linksaf richting centrum. Voor deze bewegingen zijn omleidingen voorzien.

De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden. Het verkeer op de Grote Ring raden we aan om maximaal via de zuidelijke zijde te rijden. 

De werken zitten op schema. Fase 1 is afgerond. Van fase 2 moet het stuk op de binnenring nog geasfalteerd worden. Dat gebeurt nog voor het bouwverlof. De werken aan de Grote Ring (R71) tussen de kanaalkom en de Elfde Liniestraat duren nog tot begin september.