Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Ring x Kempische Steenweg: dit weekend beperkte rijrichtingen

Grote Ring x Kempische Steenweg: dit weekend beperkte rijrichtingen

Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. Die periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding.

Vrijdagavond 1 juli start de volgende fase van de werken op het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De aannemer voorziet ook aan deze zijde nieuwe gewapende asfalt en markering aan de kant van de binnenring (fase 3b). Omdat de werfzone helemaal afgesloten zal zijn, moet het verkeer over minder en smallere rijstroken. 

Dat heeft opnieuw gevolgen voor verschillende rijrichtingen. Er is slechts één linksaf bewegingen op het kruispunt mogelijk: komende van de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat. 

De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.

Asfalteringswerken

Donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over 1 rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.