Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Baan (N73) in Ellikom en Bocholt en Baan naar Bree in Peer één week afgesloten door asfalteringswerken

Grote Baan (N73) in Ellikom en Bocholt en Baan naar Bree in Peer één week afgesloten door asfalteringswerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteert van dinsdag 22 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 3,5 km van de Grote Baan (N73) in Ellikom en Bocholt en de Baan naar Bree in Peer. Daardoor is de gewestweg die periode afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer volgt in beide richtingen de omleiding via Meeuwen. 

We vernieuwen de rijweg vanaf de rotonde in Bree tot de rotonde aan het tankstation in Peer. In beide rijrichtingen frezen we de huidige toplaag af, asfalteren de rijweg opnieuw en voorzien daarna van nieuwe markering. Het gaat om een investering van bijna 400.000 euro.

Asfaltering in twee fases

De werken starten op dinsdagochtend 22 augustus om 6u en duren tot vrijdagavond 25 augustus. AWV voert de werken in twee fases uit om de hinder voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Eerst wordt het gedeelte vanaf de rotonde in Bree tot het kruispunt met de Betonweg vernieuwd. Daarna volgt het stuk vanaf het kruispunt met de Betonweg tot de rotonde in Peer. De planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. 

Zijstraten blijven bereikbaar

Het gedeelte van de Grote Baan in de werfzone is afgesloten voor alle verkeer. Ook inritten zijn niet toegankelijk. De zijstraten blijven bereikbaar tot aan de aantakking met de Grote Baan/Baan naar Bree. Fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer volgen de geldende omleidingen in beide richtingen. 

Vrijliggende fietspaden langs N73

De asfalteringswerken kaderen in het project van de vrijliggende fietspaden langs de Grote Baan en de Baan naar Bree (N73) in Oudsbergen, Peer en Bocholt. Ondergronds legt Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het project is een samenwerking tussen de drie lokale besturen, Fluvius en het AWV als wegbeheerder en subsidiërende overheid.