Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Baan N70: omgevingsvergunning aangepast om werken verder te kunnen zetten

Grote Baan N70: omgevingsvergunning aangepast om werken verder te kunnen zetten

Afgelopen vrijdag ontving het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de aangepaste omgevingsvergunning voor de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele. Die aangepaste vergunning is nodig omdat begin dit jaar een vervuiling in het grondwater is vastgesteld. Nu er duidelijkheid is over welke extra maatregelen nodig zijn, bekijkt AWV samen met de gemeente Beveren en de aannemer wanneer en hoe ze de werken terug kunnen opstarten.

Aanpassing vergunning: bemalingswater zuiveren

De aangepaste omgevingsvergunning legt de lozingsnorm voor het bemalingswater vast. Bemalingswater is het grondwater dat plaatselijk wordt opgepompt om droog te kunnen werken in de rioleringssleuven. Alvorens dit bemalingswater terug in de bodem of de nabijgelegen waterlopen geloosd mag worden, moet een zuivering gebeuren.

AWV, gemeente en aannemer bekijken nieuwe planning

Met het verkrijgen van de aangepaste vergunning kunnen de werken opnieuw ingepland worden. AWV en de gemeente bekijken nu samen met de aannemer wanneer ze opnieuw kunnen starten. De startdatum is afhankelijk van een aantal factoren: de aannemer moet personeel kunnen vrijmaken, er moet materiaal besteld worden (waaronder de zuiveringsinstallatie voor het bemalingswater), en er wordt bekeken wat er al dan niet voor het bouwverlof nog zou kunnen plaatsvinden qua werken.

De concrete startdatum is nog niet gekend. AWV en de gemeente Beveren streven ernaar om hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben. Omwonenden en handelaars worden op de hoogte gehouden van zodra de uiteindelijke aanpak bepaald is.