Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Baan (N70) Melsele terug open voor eenrichtingsverkeer in afwachting van heropstart werken

Grote Baan (N70) Melsele terug open voor eenrichtingsverkeer in afwachting van heropstart werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren legden eind januari uit voorzorg de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele stil, omwille van een licht verhoogde concentratie PFOS die gevonden werd in een grondstaal. Nog niet alle resultaten van het bijkomende onderzoek zijn gekend om te bepalen hoe de werken terug kunnen aanvatten. Om de toegankelijkheid van de bewoners en handelaars tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat tijdelijk te verbeteren, wordt de N70 vanaf vrijdagavond 18 maart opengesteld voor eenrichtingsverkeer naar Beveren. Ook het kruispunt van de Spoorweglaan en de Torenstraat gaat terug open voor het verkeer in enkelrichting van zuid naar noord.

De afgelopen weken werd onderzocht hoe AWV en de gemeente Beveren de werken op de N70 terug kunnen opstarten. De procedure is nog niet helemaal bekend, maar er worden wel enkele tijdelijke maatregelen getroffen om de hinder te beperken.

Tijdelijke maatregelen voor werken tussen Sint-Elisabethstraat en Schoolstraat

Bij onderzoek van het grondwater tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat is drie weken geleden een overschrijding van de lozingsnormen vastgesteld. Een aanpassing van de huidige omgevingsvergunning is noodzakelijk vooraleer de werken in die zone verder kunnen gaan. De procedure hiervan is nog niet gekend en wordt onderzocht in samenwerking met de bevoegde instanties. Om de hinder te verkleinen en de toegankelijkheid van de bewoners en handelaars te verbeteren, zullen AWV en de gemeente de N70 bijkomend asfalteren en terug openstellen vanaf vrijdagavond 18 maart. Hierbij wordt steeds rekening gehouden dat de volksgezondheid niet in het gedrang komt.

Het verkeer komende van Zwijndrecht zal terug over de Grote Baan kunnen rijden richting Beveren. Ook het kruispunt van de Spoorweglaan en de Torenstraat gaat terug open in enkelrichting van de Spoorweglaan naar de Torenstraat. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel in beide richtingen oversteken.

Resultaten bijkomende staalnames

Om te bekijken of AWV de fasering van de werken kan omdraaien, nam de bodemdeskundige bijkomende stalen uit de grond en het grondwater tussen de Carrefour en de Schoolstraat. De resultaten daarvan zijn nog niet gekend. Als deze stalen geen normen overschrijden, bekijken AWV en de gemeente Beveren hoe ze technisch, verkeerskundig en budgettair kunnen schuiven met de fasering van de werken.

Verder verloop

AWV en de gemeente Beveren streven ernaar om over een tweetal weken te kunnen bepalen welke procedure gevolgd moet worden, alsook hoe en wanneer de werken terug aangevat kunnen worden.