Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Baan afgesloten tijdens krokusvakantie

Grote Baan afgesloten tijdens krokusvakantie

Van maandag 20 tot en met zaterdag 26 februari is de Grote Baan in Bocholt afgesloten voor alle verkeer tussen de Reppelerweg en de rotonde van industriezone Peerderbaan. De inbuizing van de Vosbeek onder de N73 moet worden vervangen. Daarom moet de aannemer de rijweg over de hele breedte opbreken. De werken duren nog tot de zomer van 2023. 

De Vosbeek loopt onder de N73 Grote Baan in Bocholt. De inbuizing, of koker, is in slechte staat en aan vervanging toe. Om de werken uit te voeren, moet de aannemer de rijweg over de hele breedte opbreken tussen de Reppelerweg en de rotonde van industriezone Peerderbaan. Daarom is gekozen voor de verkeersluwere periode van de krokusvakantie tussen maandag 20 en zaterdag 26 februari. De Grote Baan is dan afgesloten voor alle verkeer.

Plaatselijk verkeer blijft mogelijk 

Plaatselijk verkeer kan via lokale wegen van Ellikom nog op zijn bestemming geraken. Ook blijft het grotendeels mogelijk om de projectzone over te steken tussen noord en zuid. De woningen en de handelaars in de werfzone blijven maximaal bereikbaar.

Omleiding in beide richtingen 

Tijdens de krokusvakantie volgt het doorgaand verkeer in beide richtingen de omleiding via Meeuwen: Meeuwerkiezel, Soetebeek, Weg op Bree, Peerderbaan, Deusterstraat. Op de delen van de Baan naar Bree/Grote Baan die wel bereikbaar zijn, blijft het éénrichtingsverkeer van Bree naar Peer gelden.

De vernieuwing van de Baan naar Bree – Grote Baan (N73) in Peer, Oudsbergen en Bocholt is een samenwerking tussen de drie lokale besturen, rioolbeheerder Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).