Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige renovatie brug Voorheide in Arendonk uitgesteld

Grondige renovatie brug Voorheide in Arendonk uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bereidt al enkele maanden een grondige renovatie voor van de brug aan Voorheide (N139) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Arendonk. De werken waren voorzien om op te starten in maart. In overleg met de gemeente Arendonk werd uiteindelijk beslist om de renovatie uit te stellen. Een nieuwe startdatum is voorlopig nog niet gekend.

Hoewel AWV oorspronkelijk zou starten in maart, werd in overleg met de gemeente Arendonk beslist om de werken uit te stellen. De signalisatievergunning voor de renovatie van brug Voorheide werd niet verkregen. AWV en de gemeente werken momenteel aan een nieuwe planning. Aangezien de renovatie erg weersgevoelig is, moet er ook rekening gehouden worden met de seizoenen. Zodra meer informatie over de timing van de werken gekend is, worden de bewoners en handelaars in de omgeving van de brug uitgenodigd voor een infosessie.
 
De komende maanden blijft AWV de staat van de brug monitoren en zullen experts controles uitvoeren. De algemene stabiliteit van de brug is op dit ogenblik niet in gevaar. Als de experts bij de controles een acute verslechtering vaststellen, evalueert AWV in samenspraak met de gemeente de planning van de werken.

 

Brug half jaar onderbroken bij aanvang werken

Wanneer de werken effectief opstarten, wordt de brug een half jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer tussen Reusel en Arendonk zal dan een omleiding volgen via de Postelsedijk en de E34. Voor vrachtverkeer geldt een aparte omleiding via de A67 en E34. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de fietsbruggen om het kanaal over te steken.

Check www.wegenenverkeer.be/arendonk voor een uitgebreide projectomschrijving en de omleidingsplannen.