Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene make-over voor Dudzeelse Steenweg in Brugge

Groene make-over voor Dudzeelse Steenweg in Brugge

Wegen en Verkeer start op maandag 13 november met de tweede fase van de werken langs de Dudzeelse Steenweg (N376) in Brugge. Over een afstand van vier kilometer worden 230 olmen aangeplant. De werken zullen 20 werkdagen duren, tot begin december. De hinder blijft beperkt.

Fase twee

“In maart van dit jaar voerde het Agentschap Wegen en Verkeer al de eerste werken uit. Daarbij werden de bestaande parkeervakken met tussenliggende plantvakken opgebroken en vervangen door een berm met teelaarde”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “De aannemer plant nu in die berm 230 olmen.”

De nieuwe bomen komen over een stuk van ongeveer vier kilometer langs de Dudzeelse Steenweg tussen Dudzele en Sint-Jozef te staan. Ook enkele kilometers verderop aan het kruispunt van de Westkapelse Steenweg (N376) met de Zeekanaalweg worden olmen geplant. “De olmen komen er als compensatie voor de gerooide bomen voor de bouw van de geluidsschermen langs de Expresweg (N31) in Brugge”, vervolgt Peeters.

Als schepen van openbaar domein in Brugge kiest Mercedes Van Volcem deze legislatuur voluit voor het vergroenen van de omgeving. “Groene ruimtes zorgen voor een gezonde en leefbare omgeving. Zo is het aangenaam vertoeven in de stad. De verschillende nieuwe parken en pleintjes zijn hier een mooi voorbeeld van. Ik hecht echter ook veel belang aan het vergroenen van hoofdwegen. De Dudzeelse Steenweg wordt door de aanplanting van de nieuwe olmen een prachtige groene laan.”

Beperkte hinder

De aannemer start op maandag 13 november met de werken die tot begin december zullen duren. De hinder tijdens het aanplanten blijft beperkt. Auto’s kunnen altijd in beide richtingen voorbij de werken. Aan het kruispunt met de Zeekanaalweg komen tijdelijke verkeerslichten, zodat het verkeer beurtelings voorbij de werken rijdt.

Actuele info op wegenenverkeer.be/brugge.