Overslaan en naar de inhoud gaan

Grendelbaan kant centrum komend weekend afgesloten. Extra hinder tot einde mei

Grendelbaan kant centrum komend weekend afgesloten. Extra hinder tot einde mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt sinds begin maart op het kruispunt van de Grendelbaan (N2) met de Verbindingslaan (N76). Daar ontstaat een aangepast kruispunt waar de Grendelbaan zal aansluiten op zowel de Verbindingslaan als de toekomstige omleidingsweg. In het weekend van 6, 7 en 8 mei start de aanpassing van het bestaande kruispunt en wordt de Grendelbaan ter hoogte van de Verbindingslaan afgesloten. Verkeer van en naar het centrum van Diepenbeek volgt een omleiding via de Toekomststraat en de Katteweidelaan. Vanaf 9 mei wordt de nieuwe aansluiting beperkt toegankelijk. Eind mei zal het vernieuwde kruispunt met verkeerslichten in gebruik worden genomen.

Binnen dit project zal het aangepaste kruispunt van de Grendelbaan met de Verbindingslaan ietwat opschuiven richting de industriezone en krijgt het de vorm van twee aparte T-kruispunten. Via een nieuwe lus sluiten de kruispunten straks aan op de omleidingsweg en spoorwegbrug Molenstraat van spoorwegbeheerder Infrabel. Op het nieuwe kruispunt N2 x N76 komen verkeerslichten. De verkeerslichten op de Grendelbaan richting Bilzen blijven behouden. Ook wordt de fietsinfrastructuur mee vernieuwd en aangesloten op de bestaande fietspaden.

Grendelbaan aan kant van centrum afgesloten in het weekend van 6, 7 en 8 mei

In het weekend van 6, 7 en 8 mei start de aanpassing van het bestaande kruispunt met de Grendelbaan en de N76. De Grendelbaan aan de kant van het centrum is in dat weekend afgesloten ter hoogte van de Verbindingslaan. Verkeer van en naar het centrum van Diepenbeek volgt een omleiding via de Toekomststraat en de Katteweidelaan.

Tot eind mei: beperkt linksaf van en naar het centrum

Vanaf maandag 9 mei gaan de werken verder aan de nieuwe aansluiting van de Grendelbaan op de Verbindingslaan. De afslagbewegingen op dit kruispunt zijn hierdoor beperkt, vooral linksaf van en naar het centrum (komende van de snelweg, en komende vanuit het centrum). Dat verkeer wordt deels via de Katteweidelaan en Toekomststraat omgeleid wordt.

In de tweede helft van mei wordt het vernieuwde kruispunt met verkeerslichten in gebruik genomen. De aansluiting van de Grendelbaan met de brug Molenstraat naar de toekomstige omleidingsweg zal tegen de zomer klaar zijn.

Weersgevoelig

Opgelet: deze werken zijn erg weersgevoelig. Bovenstaande planning kan steeds wijzigen omwille van onvoorziene weer- en/of werfomstandigheden.

Meer info: www.wegenenverkeer.be/diepenbeek