Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewestweg N754 tussen Wellen en Alken krijgt nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestroken

Gewestweg N754 tussen Wellen en Alken krijgt nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestroken

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Russeltstraat, Veerstraat en een gedeelte van de Dorpsstraat vanaf maandag 24 oktober 2022. In beide rijrichtingen op de N754 in Wellen worden er rijstroken vernieuwd en fietssuggestiestroken aangebracht. Hiermee verhogen we de veiligheid én het rijcomfort voor alle weggebruikers op de gewestweg tussen Wellen en Alken. Op die manier geven we fietsers een meer zichtbare en duidelijke plaats in het wegbeeld. Dit was een specifieke vraag van de schoolgaande jeugd uit de omgeving. 

Renovatie asfalt en fietsstroken op Russeltstraat, Veerstraat en Dorpsstraat

AWV voert lokale herstellingen uit op de N754 tussen het kruispunt met de Klameerstraat en Tervoortstraat. Vanaf het kruispunt met de Russeltveldweg tot de Dorpsstraat komt een nieuwe toplaag. Het hele traject van zo’n 4 km wordt voorzien van fietssuggestiestroken. Zo zetten we hier extra in op verhoogde verkeersveiligheid rond en op weg naar scholen. Want het is zo belangrijk dat leerlingen op een veilige manier hun woon-schooltraject kunnen afleggen.

Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer het huidige wegdek frezen en vervolgens een nieuwe toplaag met bijhorende markeringen aanbrengen. Vooraf worden er putdeksels opgehoogd en andere herstellingen in de werkzone uitgevoerd. Deze vernieuwingen zullen de veiligheid en het rijcomfort voor alle weggebruikers verhogen. 

De uitvoering van de werken is voorzien tijdens drie opeenvolgende fases. Vanaf 24/10 starten de voorbereidende werken zoals putten verhogen, frezen en herstellingen. Half november worden er, mogelijk ‘s nachts, kortstondig asfaltwerken uitgevoerd. Vervolgens worden er fietssuggestiestroken en markeringen in verschillende fases aangebracht tot voor het kerstverlof.

Minderhinder-maatregelen: omleiding verkeer richting Wellen tot half november, daarna beurtelings verkeer tot kerst

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Tot half november wordt doorgaand verkeer richting Wellen via de omliggende gemeentewegen omgeleid. Dit voor de zone waar een volledig nieuwe toplaag komt, vanaf het kruispunt met de Herenstraat tot de Dorpsstraat. In de zone tussen het kruispunt met de Klameerstraat en de Russeltveldweg zal er slechts lokaal hinder zijn. Doorgaand verkeer op de N754 richting Alken blijft wel mogelijk langsheen de werfzone.

Bij het aanbrengen van de fietssuggestiestroken, aansluitend tot de kerstvakantie, wordt er telkens in zones van ongeveer 300 meter gewerkt om de hinder te beperken. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst opdat verkeer beurtelings de werkzone kan passeren.

Voetgangers ondervinden weinig tot geen hinder van deze werken. Voor fietsers geldt er in beide richtingen een omleiding langs de omliggende straten.

Alle info over gewijzigde bushaltes en dienstregelingen is te vinden via www.delijn.be.  

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen.