Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewestweg N29 in Bekkevoort en Kortenaken uitgerust met 6 km nieuw wegdek in asfalt, maar nog afgesloten voor doorgaand verkeer

Gewestweg N29 in Bekkevoort en Kortenaken uitgerust met 6 km nieuw wegdek in asfalt, maar nog afgesloten voor doorgaand verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer rondde nu vrijdag 10 september de grootschalige asfaltwerken op de Tiensesteenweg in Kortenaken en de Provinciebaan in Bekkevoort af. Over een lengte van maar liefst 6 kilometer kreeg het verouderde betonnen wegdek een overlaging in asfalt. Deze bovenste laag in asfalt zorgt voor een merkbare vermindering van het rolgeluid en verhoogt tegelijk het rijcomfort.

Bekijk de actuele hinder

Werf goed op schema
De hele week werd intensief gewerkt aan de vernieuwing van het wegdek en het aanbrengen van de belijning. Hiervoor was de gewestweg N29 tussen de E314 en Glabbeek volledig afgesloten voor alle verkeer. Sinds vrijdagnamiddag is plaatselijk verkeer weer mogelijk. Doorgaand verkeer moet nog even geduld hebben om weer via de gewestweg te kunnen rijden. De afwerking van de Provinciebaan duurt namelijk nog tot eind oktober. Tot dan volgt verkeer nog de gekende omleidingen over Rijnrode/Assent of Kapellen/Wersbeek. 
 

Gewestweg nog gesloten voor doorgaand verkeer

De Provinciebaan blijft nog tot november onderbroken voor verkeer om de laatste werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren. Wegen en Verkeer legt nog verkeerseilanden en een fietsoversteekplaats aan. De bermen, de parking aan de Kerkhofweg en de inritten van woningen worden afgewerkt en de grachten worden over ruim 2 km versterkt. Als tot slot ook nieuwe openbare verlichting en verkeersborden zijn geplaatst, kan de gewestweg N29 weer helemaal open voor verkeer. Volgens de huidige timing is dat eind oktober.