Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevleugeld zebrapad en toegankelijke bushaltes als deel van nieuwe Hoppin aan de Staatsbaan (N43) in Zulte

Gevleugeld zebrapad en toegankelijke bushaltes als deel van nieuwe Hoppin aan de Staatsbaan (N43) in Zulte

ZULTE

Het Agentschap Wegen en Verkeer zet in op veilige schoolroutes. Door beperkte maar gerichte ingrepen wil het agentschap concrete verbeteringen aanbrengen om de verkeersveiligheid op schoolroutes te verbeteren. Daarom wordt een gevleugeld zebrapad aangelegd aan de Staatsbaan (N43) in Zulte. Verder worden er als deel van een nieuw Hoppinpunt ook twee bushaltes heraangelegd zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen. De werken duren van woensdag 25 oktober tot en met donderdag 30 november.

Veiliger oversteken
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op de Staatsbaan (N43) in Zulte, ter hoogte van de huisnummers 177 tot 191a. Door de aanwezigheid van de Vrije Basisschool moeten in die buurt veel voetgangers oversteken. Er wordt een gevleugeld zebrapad aangelegd, hierdoor zal het verkeer vroeger stoppen en sneller voorrang geven aan voetgangers. De kans op ernstige ongevallen met de dode hoek van vrachtwagens daalt hierdoor significant.

Toegankelijke bushaltes
De twee bushaltes ‘Zulte Standbeeld’ worden heraangelegd. Een verhoogd perron maakt het voor iedereen gemakkelijk om de bus op en af te stappen. De achterliggende fietspaden zullen in de toekomst conflicten tussen fietsers en voetgangers vermijden. 

Werken vanaf woensdag 25 oktober

De werken starten op woensdag 25 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met donderdag 30 november. Er wordt telkens maar aan één kant van de weg gewerkt.

De oversteekplaats aan de Vrije Basisschool zal niet bereikbaar zijn voor voetgangers en fietsers. De zebrapaden aan de rotonde en aan het kruispunt met de Statiestraat en Boelaekendreef zijn wel steeds toegankelijk. De Oude Weg is dus enkel nog bereikbaar via de Statiestraat. Voor de bussen van De Lijn komt er een tijdelijke bushalte ter hoogte van de basisschool en de VDK bank.

Het gemotoriseerd verkeer kan passeren op één rijstrook voor beide richtingen. Dit wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten. De ventweg bij de Vrije Basisschool wordt afgesloten. Deze is enkel bereikbaar op schooldagen tussen 7u45 en 8u30, tijdens schoolvakanties en in het weekend. Er wordt een knip ingevoerd in de Pontstraat ter hoogte van de parkings van het woonzorgcentrum en de school. De parkings blijven wel bereikbaar. Het eenrichtingsverkeer tussen de knip en de Boelaekendreef wordt tijdelijk opgeheven. 

> Alle informatie over deze werken staat op onze website.