Overslaan en naar de inhoud gaan

Geplande werken op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord/Kleine Bareel schuiven week op: eerste weekend van 29 september tot 2 oktober

Geplande werken op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord/Kleine Bareel schuiven week op: eerste weekend van 29 september tot 2 oktober

Dit najaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel (5). De werken worden gespreid over vier weekends in september en oktober, telkens van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Om organisatorische redenen starten de werken een week later dan oorspronkelijk gepland. Het eerste weekend is nu voorzien van vrijdagavond 29 september tot maandagochtend 2 oktober. Er wordt voornamelijk richting Antwerpen gewerkt, maar ook één weekend richting Nederland. Tijdens de werken moet het verkeer op de E19 over één rijstrook passeren. Er zijn ook afsluitingen van op- en afritten aan het complex Kleine Bareel. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige hinder. Weggebruikers krijgen de raad om zich vooraf goed te informeren en indien mogelijk de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord te vermijden.

Het wegdek van de E19 tussen knooppunt Antwerpen-Noord en het op- en afrittencomplex Kleine Bareel (5) is aan vernieuwing toe. Het asfalt van meerdere rijstroken wordt vernieuwd om het rijcomfort en de verkeersveiligheid op de E19 te garanderen. De hoofdmoot van de werken situeert zich op de rijrichting naar Antwerpen, maar ook richting Nederland vinden er werken plaats.

Vier weekends ernstige hinder op E19

De werken worden gespreid over vier weekends in september en oktober, telkens van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de eerste drie weekends wordt telkens richting Antwerpen gewerkt. Tijdens het laatste weekend werkt de aannemer richting Nederland. 

Weekend 1: vrijdag 29 september (21u) tot maandag 02 oktober (05u) - Hinder richting Antwerpen

Het verkeer op de E19 richting Antwerpen rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Kapelsesteenweg (N11) is afgesloten. De E19 richting Antwerpen is bereikbaar via de oprit aan de Bredabaan (N1). Geen hinder voor het verkeer richting Nederland. 

Weekend 2: vrijdag 6 oktober (21u) tot maandag 9 oktober (05u) - Hinder richting Antwerpen

Het verkeer op de E19 richting Antwerpen rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Bredabaan (N1) is afgesloten. De E19 richting Antwerpen is bereikbaar via de oprit aan de Kapelsesteenweg (N11). Geen hinder voor het verkeer richting Nederland. 

Weekend 3: vrijdag 13 oktober (21u) tot maandag 16 oktober (05u) - Hinder richting Antwerpen

Het verkeer op de E19 richting Antwerpen rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Bredabaan (N1) is afgesloten. De E19 richting Antwerpen is bereikbaar via de oprit aan de Kapelsesteenweg (N11). Geen hinder voor het verkeer richting Nederland. 

Weekend 4: vrijdag 20 oktober (21u) tot maandag 23 oktober (05u) - Hinder richting Nederland

Het verkeer op de E19 richting Nederland rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De afrit Kleine Bareel richting Nederland is afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid naar het complex Sint-Job-in-'t-Goor (4) om daar te keren richting Antwerpen en zo de afrit Kleine Bareel te nemen. Geen hinder voor het verkeer richting Antwerpen.

Ter hoogte van de werfzone wordt de maximaal toegelaten snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Vermijd de omgeving

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat de werkzaamheden, hoewel ze in het weekend plaatsvinden, toch ernstige verkeershinder met zich mee zullen brengen. Weggebruikers houden voornamelijk overdag best rekening met stevige filevorming en oplopende wachttijden. Het Verkeerscentrum raadt aan om de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord maximaal te vermijden. Verkeer van/naar Nederland kan bijvoorbeeld omrijden via de A12 tussen Antwerpen en Bergen-op-Zoom.

Meer info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. Alle informatie over de geplande werken op de E19 is steeds beschikbaar op de website www.wegenenverkeer.be/antwerpen. Informatie over de actuele verkeerssituatie is raadpleegbaar via de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be.