Overslaan en naar de inhoud gaan

Genk - Nachtwerken Hasseltweg en rotonde Jaarbeurslaan

Genk - Nachtwerken Hasseltweg en rotonde Jaarbeurslaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgende week tijdens twee werknachten het wegdek van de Hasseltweg (N75) in Genk in beide richtingen tussen de spoorwegbrug en de rotonde, over zo’n 250 meter. Ook het wegdek van de rotonde aan de Jaarbeurslaan en de Vennestraat / Tennislaan wordt meteen mee vernieuwd. De werfzone wordt twee nachten afgesloten voor verkeer, vanaf 19u.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze twee werknachten is voorzien van maandag 22 op dinsdag 23 juni en dinsdag  23 op woensdag 24 juni 2020.



Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleidingen

Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer enkel werken tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Hierdoor blijft de hinder voor de omliggende handelszaken en hun klanten ook zo beperkt mogelijk.

De werfzone, inclusief de rotonde, wordt beide nachten volledig afgesloten om de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers te vrijwaren. 

Voor alle rijrichtingen zullen dan omleidingen worden aangegeven:

  • Doorgaand verkeer tussen Hasselt en Genk: in beide richtingen via de Slagmolenweg, Ijzersteenweg, Meeënweg en Westerring (N76).
  • Vennestraat: via de Nieuwe Kuilenweg en de Westerring (N76).
  • Jaarbeurslaan: via de Gildelaan, Rozenkranslaan, Ijzersteenweg en Slagmolenweg

Overdag wordt de rijweg telkens volledig terug opengesteld.

Fietsers en voetgangers kunnen zich steeds langs de werfzone verplaatsen.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.