Overslaan en naar de inhoud gaan

Gefaseerde vernieuwing Maastrichtersteenweg in Tongeren

Gefaseerde vernieuwing Maastrichtersteenweg in Tongeren

Donderdag 24 augustus 2023 organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Tongeren een digitale infosessie over de vernieuwing van de Maastrichtersteenweg (N79). Vanaf de Jaminéstraat richting de Viséweg (N618) krijgt de steenweg over zo’n 2 km een nieuw uitzicht. Het projectteam geeft tijdens de infosessie meer uitleg over de werken, fasering en maatregelen. 

De komende jaren vernieuwen we de Maastrichtersteenweg (N79) vanaf de Jaminéstraat richting de Viséweg (N618). Er komen nieuwe, brede en verhoogde fietspaden. Binnen de bebouwde kom leggen we de voetpaden opnieuw aan. Parkeerplaatsen blijven zo veel mogelijk behouden. Fluvius legt nieuwe riolering aan die regen- en afvalwater gescheiden afvoert. Het gaat om een investering vanuit Vlaanderen van zo’n 2,5 miljoen euro incl. btw.

Start riolerings- en wegeniswerken vanaf Jaminéstraat

De nutsmaatschappijen zijn klaar in het gedeelte tussen de Jaminéstraat en de Pannenovenweg. In die zone start AWV binnenkort met de riolerings- en infrastructuurwerken. De nutsmaatschappijen vervolgen hun werken in de zone tot aan Hazelereik en daarna tot de aansluiting Noordoostelijke Omleidingsweg (N753). AWV sluit telkens aan met de vernieuwing van de riolering en infrastructuur. Door in fases te werken, probeert het agentschap de langdurige hinder te milderen.

Verkeerssituatie tot eind 2023

Het verkeer staduitwaarts volgt de omleiding die momenteel al in voege is: Jaminéstraat, Blaarstraat en Eerste-Meistraat. Deze omleiding blijft in dienst tot het einde van alle werken. Stadinwaarts rijdt het verkeer vanaf half september via de Hazelereik, Baversstraat en Elderseweg. Fietsers en voetgangers volgen een lokale omleiding via de kleine Blaarstraat.

Volg de digitale infosessie op donderdag 24 augustus 2023

AWV en het stadsbestuur van Tongeren nodigen alle geïnteresseerden uit voor een digitale infosessie op donderdag 24 augustus om 19u30. Het projectteam geeft meer uitleg over de werken, de fasering en de minderhinder-maatregelen bij de uitvoering. Iedereen krijgt de kans om vragen te stellen. Inschrijven kan op de webpagina: wegenenverkeer.be/tongeren.