Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad Genkerweg (N77) ter hoogte van Surfplas

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad Genkerweg (N77) ter hoogte van Surfplas

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf volgende week maandag 29 november het fietspad van de N77 Genkerweg, ter hoogte van de Sellerveldstraat richting Surfplas, over een afstand van 200 meter in de rijrichting Genk. De vernieuwing moet plasvorming bij hevig regenweer verhelpen. De werken duren ongeveer een week, met beurtelings verkeer via werflichten ter hoogte van de werfzone.

De ingreep op fietspad in Zutendaal kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil ik versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.”

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat om zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia. 

Nieuw fietspad voor meer veiligheid en comfort

AWV zal in Zutendaal het fietspad van de Genkerweg (N77) vernieuwen, ter hoogte van de Sellerveldstraat richting de Surfplas. Het gaat om het fietspad in de richting van Genk. Over een afstand van ongeveer 200 meter wordt het betonnen fietspad opgebroken en volledig heraangelegd. De vernieuwing moet verhelpen dat er bij hevige regen waterplassen op het fietspad blijven staan, vooral aan het bushokje. Zo investeert AWV in meer veiligheid en comfort voor de fietsers.

 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer met lichten, Sellerveldstraat beperkt bereikbaar

De werken starten maandag 29 november en zullen ongeveer een week duren.
 
Zowel het fietspad als de rijstrook richting Genk zijn afgesloten in de werfzone. Er gelden tijdelijk minderhinder-maatregelen om veilig te kunnen werken en de impact voor de weggebruiker te beperken:

 

Fietsers fietsen in beide richtingen over het fietspad richting Zutendaal.
Gemotoriseerd verkeer rijdt beurtelings langs de werken via tijdelijke lichten. Er geldt een snelheidsbeperking.
De Sellerveldstraat is enkel toegankelijk richting de Surfplas. Uitgaand verkeer volgt een omleiding.
Busverkeer blijf mogelijk, maar de halte voor reizigers richting Genk schuift op naar een veilige plek buiten de werfzone.

 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.