Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsvriendelijke vernieuwing Hasseltsesteenweg in Kortessem: plannen liggen op tafel

Fietsvriendelijke vernieuwing Hasseltsesteenweg in Kortessem: plannen liggen op tafel

Dinsdag 23 mei organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Kortessem een infomarkt over de vernieuwingswerken aan de Hasseltsesteenweg (N20). De speerpunten van het project zijn een veilige omgeving voor fietsers en voetgangers en een betere doorstroming van het openbaar vervoer. Alle geïnteresseerden kunnen op de infomarkt doorlopend terecht voor een persoonlijk gesprek met de projectdeskundigen. De eerste (nuts)werken op het terrein worden ten vroegste dit najaar verwacht.

De Hasseltsesteenweg in Kortessem wordt grondig vernieuwd. Het gaat in een eerste fase om het stuk tussen het kruispunt met de Dorpsstraat (N76) en de grens van de bebouwde kom, over zo’n 900 meter. De fiets- en voetpaden worden vernieuwd en veiliger gemaakt. Er komt meer groen en we nemen maatregelen die de doorstroming van het openbaar vervoer bevorderen. Ook het kruispunt met de N76 in het centrum krijgt een optimalisatie. Aquafin legt ten slotte gescheiden riolering aan. 

Voorbereidingen in volle gang

In 2020 maakte het studiebureau een voorontwerp van het tracé. In 2021 traden we in dialoog met de ruime omgeving en gingen we aan de slag met bekommernissen. Inmiddels gaan de plannen richting hun definitieve plooi, met een aantal bijsturingen. Daarom pikken we nu opnieuw in. De start van de eerste nutswerken op het terrein is ten vroegste voorzien in het najaar van 2023. De grote infrastructuurwerken starten vermoedelijk rond de zomer 2024. 

Wees welkom op de infomarkt op dinsdag 23 mei 2023

AWV en de gemeente Kortessem nodigen alle geïnteresseerden uit om langs te komen op de infomarkt in CC Mozaïek. Geïnteresseerden kunnen er doorlopend terecht voor meer duiding bij het ontwerp, de stand van zaken van de voorbereidingen en een persoonlijk gesprek met de aanwezige projectdeskundigen. Inschrijven is niet nodig. 

Infomarkt 
Dinsdag 23 mei: 15.00 tot 20.00 uur in CC De Mozaïek, Kerkplein 12 in Kortessem. 

Meer informatie 

Een uitgebreide projectomschrijving en meer informatie vindt u online op de webpagina op www.wegenenverkeer.be/N20Kortessem