Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietssnelweg F202 Zaventem - Sint-Stevens-Woluwe nu ook verlicht op laatste stuk voor Henneaulaan

Fietssnelweg F202 Zaventem - Sint-Stevens-Woluwe nu ook verlicht op laatste stuk voor Henneaulaan

De gebruikers van de fietssnelweg F202 Zaventem - Sint-Stevens-Woluwe zullen de komende dagen activiteit opmerken op hun route. Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst er verlichting tussen de Grote Kloosterstraat en de Hector Henneaulaan, over een afstand van ongeveer één kilometer. Zo wordt fietsen hier een stuk aangenamer en veiliger. 

Verlichting voor meer verkeersveiligheid

Het plaatsen van de LED-verlichting langs de fietssnelweg F202 Zaventem - Sint-Stevens-Woluwe past binnen de ambitie van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters om het aantal fietsverplaatsingen verder te doen toenemen. “Verlichting zorgt er niet alleen voor dat fietsers een goed zicht hebben op de fietssnelweg, andere fietsers en de omgeving, maar ook dat het onveiligheidsgevoel afneemt. Zo moedigen we fietsers aan om, ook in de meer donkere maanden, te blijven fietsen”, aldus minister Peeters. 

Energiezuinige LED-verlichting

Wegen en Verkeer koos voor verlichtingspalen die geschikt zijn voor duurzame LED-verlichting, omdat die een langere levensduur heeft dan gewone verlichting. De lichtbron moet minder vaak vervangen worden, waardoor ook de onderhoudskosten lager zijn. Bovendien zijn er minder verlichtingspalen nodig door de hogere intensiteit van de lampen.

Fietssnelweg blijft open 

De fietssnelweg blijft open tijdens de werken. De aannemer werkt zoveel mogelijk in de berm. Daardoor moeten de fietsers niet omgeleid worden, maar zal het fietspad op bepaalde plaatsen wel tijdelijk wat smaller zijn. 

Aansluiting op fietspad Hector Henneaulaan 

De fietssnelweg F202 sluit aan de kruising met de Hector Henneaulaan aan op de fietsinfrastructuur die De Werkvennootschap momenteel aanlegt langs de Henneaulaan.