Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietspaden Bevrijdingslaan Dendermonde in het nieuw

Fietspaden Bevrijdingslaan Dendermonde in het nieuw

In Dendermonde vernieuwt de aannemer 4 km aan oude fietspaden langs beide zijden van de Bevrijdingslaan (N416). Dat moet zorgen voor een comfortabelere en veiligere fietservaring. De werken starten op 13 oktober en duren tot het einde van het jaar. Fietsers passeren op het fietspad aan de overkant, gemotoriseerd verkeer kan doorgaans in beide richtingen passeren langs de werken. AWV zal in Oost-Vlaanderen het komende jaar meerdere van deze snelle ingrepen doen om op korte termijn het fietscomfort en de -veiligheid te verbeteren.

Comfortabel fietspad langs Bevrijdingslaan
De aannemer vernieuwt 4 km aan oude fietspaden langs beide zijden van de gewestweg (N416) tussen de Heerlijkheidstraat en de Lindestraat. De oude betonverharding wordt vervangen door een aangename asfaltverharding en oneffenheden worden aangepakt. Dit moet zorgen voor een comfortabelere en veiligere fietservaring.
De werken starten op 13 oktober en duren tot het einde van het jaar.
 
Beperkte hinder
De aannemer werkt in twee fasen en werkt per kant. 
Tussen 13 oktober en half november werkt hij aan het fietspad richting Wichelen. Van half november tot midden december werkt hij aan de kant richting Dendermonde. 
Voor het verkeer geldt de volgende regeling:

  • Voetgangers kunnen altijd de werfzone passeren.
  • Fietsers rijden op het fietspad aan de overkant van de werfzone dat tijdelijk wordt ingericht als dubbelrichtingsfietspad
  • Het verkeer op de gewestweg kan doorgaans in beide richtingen passeren omdat er gewerkt wordt van op de parkeerstroken. Waar er geen ruimte is, vb. Omwille van plantvakken wordt er gewerkt met tijdelijke en mobiele signalisatie. De hinder is dan beperkt en van korte duur. 
  • Aan de kant waar gewerkt wordt zijn de zijstraten niet bereikbaar vanaf de gewestweg.
  • Aan de kant waar er gewerkt wordt geldt over de hele zone een parkeerverbod.  

 Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.
 
Updates via www.wegenenverkeer.be/Dendermonde