Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietspad op Beernemstraat (N370) wordt hersteld

Fietspad op Beernemstraat (N370) wordt hersteld

Na de herfstvakantie gaat een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag met herstellingen aan het fietspad op de Beernemstraat (N370) in Wingene. De greppel tussen de rijbaan en het fietspad wordt vernieuwd. Zo verhoogt het comfort voor de fietser. De werken duren tot 19 november. 

Comfort voor fietser verbeteren

“Langs de Beernemstraat in Wingene, wordt het fietspad richting Beernem hersteld. De greppel tussen het fietspad en de rijweg wordt er vernieuwd. Zo zorgen we voor een kwalitatief fietspad tussen Wingene en Beernem”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De herstellingswerken worden uitgevoerd ter hoogte van de kruispunten met de Peerstalstraat en Koolstraat.

Werken van 6 tot 19 november

Na de herfstvakantie, op 6 november, begint de aannemer met de herstellingswerken. De werken duren volgens de huidige planning tot 19 november. De einddatum van de werken kan nog opschuiven door slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden.

Tijdelijk verkeerslicht aan werfzone

Voor gemotoriseerd verkeer is er lichte hinder op de Beernemstraat. Het rijvak richting Beernem wordt er ingenomen om de werken uit te voeren. Er wordt een tijdelijk verkeerslicht geplaatst: het verkeer rijdt in beide richtingen zo beurtelings voorbij de werfzone. Fietsers ondervinden ook lichte hinder en rijden beurtelings voorbij dezelfde verkeerslichten.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/wingene.