Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen door regenbogen in Hasselt

Fietsen door regenbogen in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn hebben het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702) de voorbije jaren heringericht met o.a. een tunnel voor het openbaar vervoer en 3 fiets- en voetgangerstunnels. Vandaag plant AWV de kleurrijke kers op de taart met de ingebruikname van de dynamische verlichting die de tunnels met grondspots 's nachts veilig én opvallend sfeervol verlicht.

Kleurrijke fiets- en voetgangerstunnels

Sinds de herinrichting van het kruispunt is de omgeving voor de actieve weggebruikers niet alleen veiliger maar ook beter bereikbaar dankzij de 3 nieuwe fiets- en voetgangerstunnels. 

 

Het ontwerp van deze tunnels schonk veel aandacht aan het visuele aspect ervan. Het agentschap had hierbij niet alleen veel oog voor de vormgeving ervan maar ook voor de verlichting. 

Vanaf deze avond zullen de spots de tunnels regelmatig  in een thematisch kleurrijk jasje stoppen. Zo krijgt de Belgische driekleur vandaag de primeur in het kader van de herdenking van de Wapenstilstand en kunnen de actieve weggebruikers tijdens weekendnachten volop genieten van alle kleuren van de regenboog.