Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke opening van brug Stoepestraat over in Assenede

Feestelijke opening van brug Stoepestraat over in Assenede

ASSENEDE

Afgelopen weekend, op zaterdag 28 oktober, werd de brug van de Stoepestraat over de N49 in Assenede feestelijk geopend. Met de werken achter de rug, is een historisch zwart punt weggewerkt en gaat de verkeersveiligheid op de N49 en Stoepestraat er sterk op vooruit. Om het einde van de werken te vieren organiseerde het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de gemeente en de bedrijven in de omgeving een heuse Open Brug Dag. De brug werd opengesteld voor fietsers, wandelaars en skaters en buurtbewoners konden er ook een graffitiworkshop volgen. Namiddag gooiden de bedrijven hun deuren open om bezoekers na 1,5 jaar wegenwerken terug te verwelkomen.

Historisch zwart punt weggewerkt
De nieuwe brug van de Stoepstraat maakt een einde aan een zwart punt  op ons wegennet. Op het gevaarlijke  kruispunt van de N49 met de Stoepestraat (N448) gebeurden in het verleden immers geregeld zware ongevallen. Dat is nu definitief verleden tijd. Wie de N49 wil oversteken zal dat  vlot en veilig kunnen via de nieuwe brug. Verkeer op de N49 hoeft niet meer te wachten voor verkeerslichten of rekening te houden met kruisend en afslaand verkeer. Tegelijk blijven Assenede en met name de omgeving van de Stoepestraat en de bedrijvenzone vlot bereikbaar via een nieuwe ontsluiting langs de Kanaalstraat en de doorgetrokken Paul Christiaenstraat. De Stoepestraat zelf heeft dan weer een facelift ondergaan met nieuwe fietspaden, voetpaden, een rotonde en een aangepast kruispunt met de Trieststraat. 

Feestelijke opening voor de buurt
Reden genoeg dus om, na anderhalf jaar werken, hinder, en veel geduld en begrip, feest te vieren. Zaterdagvoormiddag mocht een delegatie van de lokale besturen en Wegen en Verkeer onder begeleiding van de fanfare en  het toeziend oog van heel wat kijklustigen de brug officieel openen. Daarna was de brug voor enkele uren het exclusief speelterrein voor kinderen groot en klein die met fiets, step, skateboard of gewoon te voet de nieuwe brug wilden verkennen. Voor de avonturiers voorzag het Agentschap Wegen en Verkeer een verzameling gekke fietsen. Creatievelingen konden hun stempel op de brug achterlaten tijdens de graffitiworkshop. Buurtbewoners en bedrijven werden door de gemeente getrakteerd op een drankje, om hen te bedanken voor hun begrip en geduld tijdens de werken. 

Om 13 uur waren de feestelijkheden op de brug achter de rug en werd ze geopend voor het autoverkeer tussen Assenede en Zelzate. Vanaf dan konden bezoekers nog de hele dag terecht bij de omliggende bedrijven die met de Open-Brug-Dagactie hun klanten terug wilden verwelkomen na anderhalf jaar van werken.

Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/zelzate of /assenede.