Overslaan en naar de inhoud gaan

Fasewissel voor onderhoudswerken op E314 in Bekkevoort

Fasewissel voor onderhoudswerken op E314 in Bekkevoort

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 14 augustus met een tweede fase van de werken aan het op- en afrittencomplex van de E314 in Bekkevoort. De afgelopen twee weken werd het wegdek tussen het op- en afrittencomplex van Bekkevoort (nr. 24) en het op- en afrittencomplex van Halen (nr. 25) al aangepakt. Vanaf maandag is het de beurt aan de rijweg richting Leuven/Brussel. Terwijl bestuurders in de eerste fase vooral hinder ondervonden tijdens de avondspits (richting Lummen), zal het nu de ochtendspits (richting Leuven/Brussel) zijn die moeizamer verloopt. Ook deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen, tot 27 augustus. 

Omleiding via complex Halen

Tijdens de tweede fase zal de oprit van Bekkevoort voor het verkeer richting Leuven/Brussel afgesloten blijven. Bestuurders die vanuit Bekkevoort de E314 willen nemen in de richting van Leuven/Brussel, zullen eerst de snelweg richting Lummen moeten nemen. Aan het op- en afrittencomplex van Halen kunnen ze keren door de afrit te verlaten en onmiddellijk de E314 opnieuw op te rijden richting Leuven/Brussel.   

> zie de website voor de omleidingsplannen en hinderfiche

Volg de officiële omleidingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt automobilisten uitdrukkelijk om niet via het op- en afrittencomplex van Tielt-Winge te rijden, maar de aangegeven omleiding (de keerbeweging) via het op- en afrittencomplex van Halen te gebruiken. Wegen en Verkeer stelt die vraag omdat zowel de lokale wegen tussen Bekkevoort en Tielt-Winge als die tussen Diest en Scherpenheuvel-Zichem niet geschikt zijn voor grote verkeersvolumes.