Overslaan en naar de inhoud gaan

Fasewissel op Bergensesteenweg: vanaf 21 november werken op weghelft richting Brussel

Fasewissel op Bergensesteenweg: vanaf 21 november werken op weghelft richting Brussel

Werken op weghelft richting Brussel vanaf 21 november

De aannemer werkt momenteel op de Bergensesteenweg tussen de kruispunten met de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat. De werken van fase 2a, op de weghelft richting Halle, zijn zo goed als afgerond. Op maandag 21 november verplaatst de werfzone naar de weghelft richting Brussel, aan de kant van de oneven huisnummers, en start fase 2b. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken er tot midden maart 2023. 

Ruisbroeksesteenweg en Burgemeesterstraat afgesloten

Door het verplaatsen van de werfzone wijzigt ook de verkeerssituatie. Fietsers kunnen in beide richtingen over het al afgewerkte fietspad. Doorgaand verkeer tussen Halle en Brussel rijdt in beide richtingen over één versmalde rijstrook op de al afgewerkte weghelft. Zowel de Ruisbroeksesteenweg als de Burgemeesterstraat worden afgesloten. Lokaal verkeer volgt een omleiding via de Eugène Ghijsstraat en de achterliggende gemeentelijke wegen.   

Knip in Edward de Baerdemaekerstraat en parkeerverbod in Acacialaan

De Baesstraat - Edward de Baerdemaekerstraat wordt vanaf 21 november ter hoogte van de Beukenlaan tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De aannemer plaatst er twee werfblokken die moeten voorkomen dat het vele verkeer van de Ruisbroeksesteenweg zich gewoon zou verleggen naar deze smalle straat. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw zal in de toekomst een dergelijke knip definitief invoeren om de leefbaarheid in de wijken te bewaren. Over de exacte locatie van een definitieve knip zal er nog overleg zijn met de buurt. Om onnodige verkeersopstoppingen door het lokale verkeer  te voorkomen wordt daarnaast in de volledige Acacialaan een parkeerverbod ingesteld. In de omliggende straten kan wel nog geparkeerd worden. 

Oude steenweg in het nieuw

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De komende jaren krijgt het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, een grondige opknapbeurt. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg modern, veilig en overzichtelijk ingericht. De ondergrondse werken vragen ongeveer 3,5 jaar werk, de bovengrondse ongeveer 1,5. Opgeteld duren alle werken dus tot 2027.

> Actuele informatie op wegenenverkeer.be/bergensesteenweg