Overslaan en naar de inhoud gaan

Fase 2 van start voor onderhoudswerken aan brug Mechelsepoort

Fase 2 van start voor onderhoudswerken aan brug Mechelsepoort

Sinds maandag 1 juli voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de brug van de Mechelsepoort (N26) over de ring van Leuven (R23). Vanaf maandag 19 augustus wisselt de werf van kant en werkt de aannemer op de rijstrook richting snelweg E314/Herent. Ook deze fase duurt een tweetal weken tot vrijdag 30 augustus.

Start fase 2: maandag 19 augustus

De leuningen van de brug op de Nieuwe Mechelsesteenweg zijn aan vervanging toe. In elke fase neemt de aannemer de bestaande leuningen en randbalken weg en wordt er een nieuw dienstpad en randbalk in beton gegoten. Nadien plaatst de aannemer een nieuwe waterdichting aan de rand van de brug en nieuwe leuningen. Als alles afgewerkt is, worden 's nachts de tijdelijke leuningen opnieuw weggenomen.

Fietsers en voetgangers aan de overkant, verkeer over een rijstrook

Voetgangers en fietsers worden in beide fasen naar de overkant van de brug geleid om hun weg verder te zetten. Ook het openbaar vervoer kan lichte vertragingen ondervinden; raadpleeg voor vertrek delijn.be/routeplanner voor actuele informatie. Tijdens de tweede fase van de werken rijdt het autoverkeer op de Nieuwe Mechelsesteenweg in beide richtingen over een rijstrook.

> Check actuele informatie en updates