Overslaan en naar de inhoud gaan

Fase 2 van herstellingswerken op E403 richting Brugge start na bouwverlof

Fase 2 van herstellingswerken op E403 richting Brugge start na bouwverlof

Op zaterdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken om het wegdek van de E403, tussen de Oekensestraat en de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6) richting Brugge, op te knappen. Zo rijdt doorgaand verkeer er veiliger en comfortabeler. Doorgaand verkeer blijft tijdens de werken mogelijk, maar het aantal rijstroken vermindert wel. De werken duren tot eind oktober.

Eerste fase van herstellingen achter de rug

Van midden februari tot midden maart herstelde een aannemer het wegdek van de E403, richting Brugge, tussen het op- en afrittencomplex met de A19 en de Oekensestraat. Nu is het volgende deel van de E403 aan de beurt. Het wegdek tussen de Oekensestraat en de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6) wordt opgeknapt.

Lokale herstellingen richting Kortrijk momenteel bezig

Voor de aannemer het wegdek richting Brugge kan opknappen, wordt de rechterrijstrook richting Kortrijk hersteld tussen de spoorlijn in Izegem en de industriezone Gullegem-Moorsele in Wevelgem. Die werken zijn gestart op maandag 4 juli en duren tot 8 juli. Tot dan wordt de rechterrijstrook richting Kortrijk volledig ingenomen.

Voorbereidingen werken richting Brugge starten op 6 augustus

Op zaterdag 6 augustus starten de voorbereidende werken voor de tweede fase van de herstellingswerken op de E403 richting Brugge. Vanaf 6 augustus plaatst de aannemer de nodige signalisatie. Daardoor rijdt het verkeer richting Kortrijk op 1 rijstrook. Vanaf 8 augustus werkt de aannemer in de middenberm, om verschillende doorsteken te maken. Verkeer in beide richtingen rijdt tijdens deze werken op 2 in plaats van 3 rijstroken. Deze voorbereidingen en hinder duren tot en met maandag 15 augustus.

16 augustus starten herstellingswerken

Op dinsdag 16 augustus starten de eigenlijke herstellingswerken aan het wegdek van de E403, in de richting van Brugge. Vanaf dan tot eind oktober rijdt het verkeer richting Brugge via de doorsteek op de rijvakken in de andere rijrichting. Er zijn 2 rijstroken beschikbaar, aan een snelheid van 70 km/u. Ook het verkeer richting Kortrijk rijdt aan 70 km/u over 2 rijstroken.

Afrit Roeselare-Rumbeke afgesloten

Vanaf dinsdag 16 augustus tot eind oktober zal de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6 op E403) afgesloten zijn. Verkeer volgt daarom een omleiding via de volgende afrit, Izegem (nr. 7). Het tankstation in Oekene, richting Brugge, blijft tijdens de werken bereikbaar, buiten één week midden oktober. Wanneer de exacte datum bekend is, leest u dat op de website.

Meer weten?

Bekijk de laatste informatie van de werken op wegenenverkeer.be/izegem, wegenenverkeer.be/ledegem en wegenenverkeer.be/roeselare.