Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra pijlen op enkelrichtingsfietspad Kleine Ring Hasselt

Extra pijlen op enkelrichtingsfietspad Kleine Ring Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in overleg met het stadsbestuur van Hasselt bijkomende belijningen uit op de fietspaden op de Groene Boulevard (R70). Het fietspad aan de buitenkant van de R70 is namelijk een enkelrichtingsfietspad ‘in tegenwijzerzin’, maar wordt regelmatig foutief in twee richtingen gebruikt. Vanaf eind oktober worden pijlen op dat fietspad aangebracht, om de juiste rijrichting letterlijk extra in de verf te zetten.

Op de Groene Boulevard in Hasselt investeerden we de afgelopen jaren onder meer in een comfortabele fietslus op de promenade aan de binnenkant van de ring. Nu verduidelijken we ook de enkelrichtingssituatie voor fietsers die aan de buitenzijde van de Kleine Ring fietsen, met een relatief eenvoudige, maar effectieve maatregel.

Deze ingreep zet de juiste rijrichting voor de fietsers op de Kleine Ring extra in de verf. We stellen al enkele jaren vast dat het foutief gebruik van dat enkelrichtingsfietspad aan de buitenkant van de Groene Boulevard op een aantal plekken tot gevaarlijke situaties en zelfs ongevallen leidde. We hopen dan ook dat de nieuwe pijlen op het fietspad voor meer duidelijkheid zullen zorgen voor alle weggebruikers.