Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele dagen werken N73 Noordweg Peer

Enkele dagen werken N73 Noordweg Peer

Vanaf woensdag 6 mei 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer enkele dagen plaatselijke werken uit op de Noordweg (N73) in Peer. Ter hoogte van de rotonde met de Kiezel Kleine-Brogel N748 wordt richting Wijchmaal een nieuwe wegvoeg aangebracht over de volledige wegbreedte. Verkeer vanaf de rotonde richting Wijchmaal volgt daarom tijdens de werkuren overdag een omleiding via de Kiezel Kleine-Brogel en industriezone Bokt. Vanuit Wijchmaal kan je gewoon via de Noordweg richting rotonde blijven rijden.

De plaatsing van een flexibele en waterdichte wegvoeg is nodig bij deze overgang tussen het asfalt en de betonnen wegdek t.h.v. de rotonde. Dit om op lange termijn schade aan beide materialen te voorkomen. Tijdens de vernieuwing van het asfalt van de N73 in 2018 werd slechts een tijdelijke wegvoeg voorzien, in afwachting van deze grondige aanpak. 

De werken worden uitgevoerd van woensdag 6 mei ‘s ochtends t.e.m. vrijdag 8 mei ‘s avonds. Dan geldt tussen 9u en 16u een omleiding voor verkeer op de N73 vanaf de rotonde richting Wijchmaal. Tijdens de avond en ‘s nachts geldt er geen omleiding.

Weersafhankelijk

Opgelet: deze werken en de gebruikte producten zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regenweer kan de planning nog opschuiven.

Gefaseerde uitvoering beperkt hinder, overdag omleiding

Om de verkeershinder te beperken, werkt de aannemer gefaseerd, één weghelft per fase. Daarom kan het verkeer in de richting van de rotonde, komende vanuit Wijchmaal, zoals gewoonlijk blijven rijden. Er wordt een tijdelijke doorsteek voorzien.  

Voor verkeer vanaf de rotonde richting Wijchmaal wordt tijdens de werkuren een plaatselijke omleiding voorzien via de N748 Kiezel Kleine-Brogel en de Industrieweg, Dijkerstraat, Sint-Hubertusstraat.