Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele dagen hinder op aansluiting E313 naar Antwerpse ring (R1) richting Gent

Enkele dagen hinder op aansluiting E313 naar Antwerpse ring (R1) richting Gent

Vanaf maandag 23 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende herstellingswerken uit aan de riolering van de Antwerpse ring (R1). Op de aansluiting van de E313 naar de ring richting Gent is een leidingbreuk vastgesteld. Om de schade te herstellen moet minstens de pechstrook worden ingenomen en mogelijk ook één van de twee rijstroken. Doorgang blijft wel steeds mogelijk over minstens één rijstrook.  

Op de aansluiting van de E313 naar de Antwerpse ring richting Gent is een leidingbreuk in de riolering vastgesteld. Voor een vlotte afwatering van het regenwater is een herstelling noodzakelijk. Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt zeker de pechstrook ingenomen. AWV tracht de twee rijstroken open te houden. Het zal slechts bij aanvatting van de werken duidelijk worden of dat mogelijk is. Indien een inname van de rechterrijstrook toch nodig blijkt te zijn, verzet AWV de start van de werken naar donderdag 26 mei.

AWV verwacht dat de herstellingswerken drie dagen in beslag zullen nemen. Indien een rijstrook ingenomen moet worden, houdt het verkeer best rekening met voelbare hinder en filevorming op de aansluiting van de E313 naar de R1 richting Gent.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.