Overslaan en naar de inhoud gaan

Einde verkeershinder viaduct (E17) Gentbrugge op 6 oktober - Werken maand sneller klaar dan verwacht

Einde verkeershinder viaduct (E17) Gentbrugge op 6 oktober - Werken maand sneller klaar dan verwacht

De werken aan het viaduct in Gentbrugge zullen sneller afgelopen zijn dan gepland. 6 oktober zal de hinder op de E17 voorbij zijn en gaan ook de op- en afrit in Gentbrugge open. “De werken aan het viaduct in Gentbrugge zijn sneller afgelopen dan gepland. Het viaduct was sterk verouderd en werd daarom ook wel eens het ‘brokkelviaduct’ genoemd. Met een totale investering van meer dan 40 miljoen euro hebben we deze belangrijke verkeersader aangepakt,“ zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De snelwegparkings blijven nog even gesloten totdat alle voorzieningen in dienst kunnen genomen worden. Onder het viaduct werkt het Agentschap Wegen en Verkeer nog verder aan de lokale betonherstellingen.

6 oktober viaduct open voor alle verkeer
Het agentschap legt de laatste hand aan de voegen van het viaduct. Vanaf maandag 4 oktober start de aannemer met de geleidelijke openstelling van de snelweg. Tegen woensdagochtend 6 oktober is de weg volledig vrij. Hiermee zijn de werken aan de snelweg, ondanks het bijkomende werk aan de voegen, ongeveer een maand vroeger klaar dan aanvankelijk voorzien. 
 
2 nachten extra hinder op en onder het viaduct

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober neemt de aannemer in de richting van Kortrijk de signalisatie weg en past hij de markeringen aan. Ook worden er al voorbereidingen uitgevoerd richting Antwerpen. Het verkeer in beide richtingen rijdt tussen 20u en 5u over één rijstrook. 
Vanaf dinsdagochtend rijdt verkeer richting Kortrijk terug over 3 volwaardige rijstroken en gaat de afrit Gentbrugge komende van Antwerpen terug open.
In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober worden dan ook de rijstroken richting Antwerpen opengesteld. Hier zal het verkeer nog één nacht over 1 rijstrook moeten passeren, maar tegen de ochtend van woensdag 6 oktober zijn alle drie de rijstroken en de oprit Gentbrugge richting Antwerpen terug open. 
De werkzaamheden op het viaduct zullen tijdens deze twee nachten ook nog voor geluidshinder zorgen in de buurt van het viaduct. 
 
Snelwegparking nog enkele weken gesloten

De snelwegparkings ter hoogte van Gentbrugge blijven nog enkele weken dicht tot daar de nodige voorzieningen wat betreft sanitair en afval geïnstalleerd zijn, zodat deze parkings meteen comfortabel kunnen gebruikt en proper kunnen gehouden worden. 
 
Renovatie onderzijde viaduct loopt verder

De werken onderaan het viaduct zijn nog volop lopende. Hier wordt eerder gekeken naar eind dit jaar om de werken af te ronden. Tot zolang blijft de ruimte onder het viaduct afgesloten. De werken onderaan het viaduct zijn nog volop lopende. Hier is het agentschap nog volop bezig met het herstellen van de betonnen brugpijlers en de betonnen brugdekken. Deze werken zijn zeer arbeidsintensief. Hier wordt eerder gekeken naar eind dit jaar om de werken af te ronden maar dit is erg onderhevig aan temperatuur en vochtigheid. Tot zolang blijft de ruimte onder het viaduct afgesloten. 

Alle info ook via www.wegenenverkeer.be/Gent