Overslaan en naar de inhoud gaan

Einddatum van werken aan rotonde Kortrijkstraat (N8) Wevelgem opgeschoven

Einddatum van werken aan rotonde Kortrijkstraat (N8) Wevelgem opgeschoven

Op woensdag 16 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met het aanleggen van fietspaden buiten de rotonde, op de Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem, aan de op- en afrit van E403 richting Doornik. De einddatum van de werken wordt opgeschoven door onverwachte omstandigheden op de werf. Volgens de bijgewerkte planning zijn de werken 5 oktober klaar.

Veilig fietsen en wandelen

Op woensdag 16 augustus startte de aannemer met de werken aan de rotonde op de Kortrijkstraat. De fietspaden worden er verplaatst, buiten de rotonde, zodat de zichtbaarheid en veiligheid van fietsers verbetert. Er komen ook twee oversteekplaatsen bij voor voetgangers.

Einddatum van de werken schuift op

Door onverwachte omstandigheden moet de aannemer meer werken uitvoeren dan gepland. Zo moet er meer afvoer en meer riolering worden aangelegd én moeten er meer delen van het fietspad worden vernieuwd. Dat zorgt ervoor dat de eerdere einddatum van de werken niet gehaald wordt.

Kortrijkstraat opengesteld tijdens braderie

Daarnaast wordt de werfzone op de Kortrijkstraat ook opengesteld in beide richtingen, in het weekend van 16 en 17 september. Dan is er braderie in Wevelgem en ruimt de aannemer de werfzone op. Zo kunnen er verderop op de Kortrijkstraat kraampjes geplaatst worden en kunnen bezoekers de braderie vlot bereiken.

 Volgens deze bijgewerkte planning, rekening houdend met de extra werken en de braderie in Wevelgem, zijn de werken achter de rug op donderdagavond 5 oktober.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wevelgem.