Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste werken starten aan Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde

Eerste werken starten aan Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde

Op woensdag 15 september starten de eerste werken in aanloop naar de heraanleg van de Graaf van Landaststraat (N441) in Oudenaarde. Dan worden de nutsleidingen verplaatst en vernieuwd. Deze werken duren tot het einde van het jaar. Tot eind oktober zal verkeer beurtelings langs de werken kunnen passeren. De heraanleg zelf start in januari 2022 en duurt het hele voorjaar.

Grondige facelift
De Graaf van Landaststraat krijgt een grondige facelift tussen de rotonde met de N60 en de Fietelstraat. Veilige verhoogde fietspaden, een gewijzigde weginrichting en een nieuw comfortabel wegdek in asfalt moeten zorgen voor een veiligere en comfortabelere ervaring voor alle weggebruikers. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel. 
 
Nutswerken dit najaar
Alvorens de heraanleg start moeten de nutsmaatschappijen echter aan de slag. Zij starten de werken op 15 september en werken tot de kerstvakantie. Tot eind oktober zullen ze de leidingen langs de weg vernieuwen. Hiervoor wordt één rijstrook ingenomen en zal verkeer enkel beurtelings kunnen passeren met tijdelijke verkeerslichten. Vanaf eind oktober tot de kerstvakantie worden de woningen overgekoppeld op de nieuwe voorzieningen. Dit gebeurt zeer lokaal en zonder hinder voor het doorgaand verkeer.
 
Januari start heraanleg
De start van de opbraak en heraanleg van de graaf van Landaststraat is op dit moment voorzien begin januari. Vanaf dat moment wordt de rijweg afgesloten voor alle verkeer aangezien er in de weg op grotere diepte moet gewerkt worden. Omleidingen voor gemotoriseerd verkeer en fietsers worden voorzien. Deze werken zouden ongeveer het hele voorjaar in beslag nemen. De concrete planning en aanpak wordt op dit moment volop uitgewerkt. 

Alle info op www.wegenenverkeer.be/Oudenaarde