Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste werken Scheldebrug Dendermonde starten op 22 februari

Eerste werken Scheldebrug Dendermonde starten op 22 februari

In aanloop naar de aanleg van nieuwe fietstunnels onder de Mechelsepoort en de herinrichting van dit kruispunt, start het Agentschap Wegen en Verkeer op maandag 1 maart renovatiewerken aan de Scheldebrug. Doordat er op dit moment ook gewerkt wordt op de Zogsebaan en de Zeelsebaan is er minder doorgaand verkeer op deze brug. Van deze situatie maken we graag gebruik om de werken aan de brug uit te voeren. Tijdens de werken zal het verkeer in beide richtingen langs de werf kunnen rijden. In de week van 22 februari worden al enkele voorbereidende werken uitgevoerd.

Scheldebrug in nieuw kleedje
Bij de renovatie van de brug wordt de bovenkant volledig vernieuwd. Er komt een nieuwe verharding op het wegdek en we plaatsen nieuwe leuningen en veiligheidsstootbanden. Aan de onderkant van de brug voeren we betonherstellingen uit. 
 
Start werken in rijrichting Dendermonde

Om de hinder voor het verkeer te beperken pakken we de werken in 2 fases aan. Van 1 maart tot begin juli werken we in de rijrichting Dendermonde. Tijdens deze werken wordt het verkeer over de rijhelft richting Grembergen geleid. In iedere rijrichting is 1 rijstrook beschikbaar. Fietsers gebruiken een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad parallel met deze rijrichting. Ook voetgangers kunnen langs deze kant over de brug wandelen. De trappen naar de brug, aan de kant richting Dendermonde, worden tijdens de werken afgesloten.  
 
Na het bouwverlof nemen we de rijhelft richting Grembergen onder handen. Alle verkeer rijdt tijdens deze werken op de brughelft in de richting van Dendermonde. We plannen de werken af te ronden in december 2021.

EERSTE WERKEN SCHELDEBRUG DENDERMONDE STARTEN VANAF 22 FEBRUARI

Voorbereidende werken in week van 22 februari
In de week van 22 februari legt de aannemer aan de zijde van de spoorwegbrug ter hoogte van het fiets- en voetpad voor, op en achter de brug een tijdelijke verharding aan. Daarbij wordt het fietspad in de rijrichting van Grembergen afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten voor de brug oversteken om zo de kant van rijrichting Dendermonde de brug over te rijden. Deze werken duren ongeveer 2 dagen.