Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Hoppinpunt in Zuienkerke komt in Kruiskalsijde: werken vanaf 4 november

Eerste Hoppinpunt in Zuienkerke komt in Kruiskalsijde: werken vanaf 4 november

Op maandag 4 november begint het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een Hoppinpunt in Zuienkerke, in Kruiskalsijde, op de Blankenbergse Steenweg (N371). De bushaltes worden in beide richtingen verhoogd aangelegd zodat reizigers vlotter kunnen op- en afstappen. Tijdens de werken komen er tijdelijke bushaltes ten noorden van Kruiskalsijde. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot eind dit jaar. 

Eerste Hoppinpunt in Zuienkerke

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een allereerste Hoppinpunt aan in Zuienkerke. Dat Hoppinpunt komt op de Blankenbergse Steenweg (N371), ten zuiden van het kruispunt met de Nieuwe Steenweg (N326) in Kruiskalsijde. 

Verhoogde bushaltes

De bushaltes worden verhoogd aangelegd, in beide rijrichtingen. Zo kunnen reizigers vlotter de bus op- of afstappen. Daarvoor wordt er ook een oprijhelling aangelegd, zodat ook rolstoelgebruikers of personen met kinderwagens vlotter kunnen op- of afstappen.

Er worden ook blindegeleidetegels aangelegd. Die tegels helpen personen met een visuele handicap om zich veiliger van en naar de bushalte te verplaatsen.

De bushaltes komen ook beide ten zuiden van het kruispunt met de Nieuwe Steenweg. De bushalte ten noorden van het kruispunt verdwijnt.

Werken vanaf 4 november

Na de herfstvakantie, op maandag 4 november, begint de aannemer met de aanleg van het Hoppinpunt. Als alles vlot verloopt, zijn de werken achter de rug net voor de kerstvakantie. 

De werken zelf worden in drie fases uitgevoerd. In fase 1 wordt de bushalte richting kust aangelegd, en in fase 2 is de andere bushalte aan de beurt. In de laatste en derde fase wordt de bestaande bushalte ten noorden van de Nieuwe Steenweg opgebroken.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken zal er beperkte hinder zijn voor het verkeer. Zo kunnen fietsers en voetgangers zich steeds verplaatsen via een tijdelijke fiets- en wandelcorridor, veilig afgescheiden van de werfzone. Vervoermaatschappij De Lijn zal tijdelijke haltes inrichten ten noorden van het kruispunt met de Nieuwe Steenweg.

Het gemotoriseerd verkeer rijdt voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. Zo rijdt het verkeer in beide richtingen hier beurtelings voorbij. Er zal ook een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden.

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/zuienkerke