Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste herstellingswerken aan fietstoegangen Kennedytunnel van start

Eerste herstellingswerken aan fietstoegangen Kennedytunnel van start

Vanaf dinsdag 15 maart start een aannemer met de eerste herstellingswerken aan de toegangen van de Kennedy-fietstunnel op de Antwerpse rechteroever. De afdaken van de tunneltoegangen zijn aan herstelling toe. Op langere termijn plant het Agentschap Wegen en Verkeer een grondige vernieuwing van de tunneltoegangen. De werken die morgen starten zullen geen bijkomende hinder veroorzaken. De Kennedy-fietstunnel blijft steeds toegankelijk.

Vernieuwing dakplaten

De afdaken van de vier toegangen naar de Kennedy-fietstunnel op rechteroever zijn aan vernieuwing toe. Vanaf dinsdag 15 maart wordt het afdak van een eerste toegang hersteld. De aannemer installeert daarbij ongeveer 200 m² aan nieuwe metalen dakplaten. Op korte termijn wordt ook van een tweede toegang de dakbedekking volledig vervangen. Aan elke zijde van de d'Herbouvillekaai zal er daarna een toegang met nieuw afdak beschikbaar zijn.
Op langere termijn voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer een uitgebreide renovatie van de tunneltoegangen, met inbegrip van de draagconstructies van de overkappingen. Hiervoor wordt dit jaar een studie opgestart.

Kennedy-fietstunnel blijft open

Per tunneltoegang zullen de herstellingswerken ongeveer twee weken duren. Gebruikers van de Kennedy-fietstunnel zullen geen bijkomende hinder ondervinden. De tunnel blijft tijdens de werken steeds toegankelijk via één inrit, zoals vandaag ook al het geval is.

Check de app

Gebruikers van de Kennedy-fietstunnel en de Sint-Annatunnel kunnen steeds de app 'Fietsverbindingen Schelde' raadplegen voor real-time info over de status van de verschillende verbindingen om de Schelde in Antwerpen over te steken.