Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste fase werken viaduct Gentbrugge klaar - Minder hinder tot februari

Eerste fase werken viaduct Gentbrugge klaar - Minder hinder tot februari

Vanaf dinsdag 1 december beschikt het verkeer op de E17 richting Antwerpen opnieuw over 3 volwaardige rijstroken. Het Agentschap Wegen en Verkeer rondt een deelfase af van de werken op het viaduct in Gentbrugge. Tegelijk werkt de aannemer volop verder aan de opbouw van de geluidsschermen. Het verkeer op de E17 richting Kortrijk blijft tot eind januari nog over twee rijstroken rijden. Ook de afrit richting Antwerpen blijft dicht, de oprit richting Antwerpen gaat wel open. De werken van de ene viaducthelft zullen volledig klaar zijn eind januari 2021, de werken aan de tweede helft starten in de loop van februari 2021.

Einde hinder richting Antwerpen vanaf 1 december
De afgelopen weken is volop doorgewerkt om de werken aan het viaduct in Gentbrugge volgens planning te kunnen afronden. Tegen 30 november zal de helft van het viaduct rijrichting Kortrijk volledig afgewerkt zijn. In de nacht van 30 november op 1 december wordt de weg in de rijrichting van Antwerpen volledig vrijgegeven. Het verkeer richting Antwerpen beschikt terug over 3 rijstroken tegen de oorspronkelijke snelheid over het viaduct. Ook de oprit Gentbrugge richting Antwerpen gaat open.

Hinder richting Kortrijk tot eind januari 2021
De werken aan het viaduct rijrichting Kortrijk zijn nog niet helemaal klaar. Na het openstellen van een gedeelte van de weghelft richting Kortrijk wordt er verder gewerkt aan het plaatsen van de nieuwe geluidsschermen, het plaatsen van vangrails en het inheien of inslaan van profielen voor de geluidsschermen buiten het viaduct.

Het verkeer richting Kortrijk blijft dus over twee versmalde rijstroken rijden met een snelheidsbeperking van 50 km/u. De afrit Gentbrugge richting Antwerpen blijft afgesloten. Deze situatie blijft behouden tot 31 januari 2021.

Werken tweede helft starten in februari 2021
Dit is enkele maanden vroeger dan aanvankelijk voorzien. In voorbereiding van de werken richting Kortrijk zal bovendien een grondige evaluatie gebeuren van de verkeersmaatregelen genomen tijdens de eerste fase. De werken kampten ondanks uitgebreide signalisatie en waarschuwingen immers met een hoog ongevallencijfer. Het Agentschap Wegen en Verkeer en haar partners zullen hoe dan ook al het nodige en mogelijke doen om ongevallen door de werfsituatie te vermijden. 

VIADUCT GENTBRUGGE: VERKEER E17 RICHTING ANTWERPEN OVER 3 RIJSTROKEN VANAF 1 DECEMBER