Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste deel renovatie Scheldebrug Dendermonde klaar begin juli

Eerste deel renovatie Scheldebrug Dendermonde klaar begin juli

De eerste fase van de renovatiewerken aan de Scheldebrug in Dendermonde zal zoals gepland begin juli afgerond zijn. Hiermee is één brughelft volledig gerenoveerd. Tijdens het bouwverlof zal er niet gewerkt worden en wordt alle signalisatie verwijderd zodat het verkeer voor enkele weken weer zonder hinder over de brug kan passeren. Vanaf begin augustus start de renovatie van de andere brughelft. De verkeerssituatie zal dan gelijkaardig zijn aan die in de eerste fase met verkeer in beide richtingen over één rijstrook.  De werken zullen klaar zijn tegen het einde van het jaar.

Werken op schema

Tegen het bouwverlof zal de eerste fase van de werken aan de Scheldebrug in Dendermonde afgerond zijn. In de nacht van 7 op 8 juli zal de werfsignalisatie uit dienst genomen en kan het verkeer tot begin augustus weer zonder hinder de brug over. Begin augustus wordt gestart met de werken in de richting van Grembergen. In de nacht van 3 op 4 augustus wordt de signalisatie voor de tweede fase van de werken geplaatst en zal het verkeer terug hinder ondervinden. De werken moeten tegen het einde van het jaar afgerond zijn.

Verkeerssituatie

Tot 7 juli blijft de huidige situatie behouden. Vanaf 8 juli tot 3 augustus rijdt alle verkeer zonder hinder over de brug. Vanaf 4 augustus wordt het wegdek in de richting van Grembergen aangepakt en wordt al het verkeer op de vernieuwde brughelft geplaatst wat betekent dat er weer slechts één rijstrook in elke richting beschikbaar zal zijn. De fietsers zullen tussen kruispunt Zeelsebaan en kruispunt Mechelsepoort omgeleid worden naar het verbrede fietspad aan de overzijde van de brug. De trappen naar de brug zullen afgesloten worden.

Alle info ook op www.wegenenverkeer.be/Dendermonde.