Overslaan en naar de inhoud gaan

Een veilige fietsoversteek voor fietssnelweg F351 in Staden

Een veilige fietsoversteek voor fietssnelweg F351 in Staden

In mei 2021 lanceerde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters MIA of ‘Mobiliteit Innovatief Aanpakken’. Deze aanpak moet komaf maken met ingewikkelde administratieve procedures en ervoor zorgen dat kleine infrastructurele ingrepen sneller uitgevoerd kunnen worden. Op 19 januari starten er zo werken voor het volgende West-Vlaamse project. In Staden wordt een fietsoversteek aangelegd voor fietssnelweg F351, ook wel de Vrijbosroute genoemd, tussen Kortemark en Boezinge.

 

Veilige fietsoversteek op Statiestraat in centrum Staden

“Het volgende MIA-project komt er aan de Statiestraat (N36) in het centrum van Staden”, aldus minister Lydia Peeters. “Op dat punt kruist de fietssnelweg F351, tussen Kortemark en Boezinge, de weg. Dat zou voor onveilige verkeerssituaties kunnen zorgen wanneer fietsers willen oversteken. Daarom leggen we nu al een fietsoversteek aan, nog voor de fietssnelweg afgerond is”, licht Peeters toe. “Fietsers steken hier in de toekomst over via een middengeleider. Zo kunnen ze veilig en in twee keer de Statiestraat oversteken”.

 

 

Werken vanaf 19 januari

Voor de aanleg van de fietsoversteek kan starten, moeten er nutsleidingen verplaatst worden. Daar start de aannemer mee op woensdag 19 januari. De aanleg van de fietsoversteek zelf start daarna, op maandag 14 februari, en duurt volgens de huidige planning 1 maand.

 

 

Tijdelijke werflichten

Tijdens de werken op de Statiestraat en de Diksmuidestraat (N36) rijden fietsers en het autoverkeer voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. De zijstraten van de Statiestraat, de Diksmuidestraat en de De Carninstraat, worden tijdens de aanleg van de middengeleider ook afgesloten.

 

 

Mobiliteit Innovatief Aanpakken

MIA of Mobiliteit Innovatief Aanpakken is een bestuurlijke aanpak die focust op eenvoud, versnelde output, inspraak en bottom-up benadering bij kleine infrastructuurwerken om gevaarlijke punten op gewestwegen aan te pakken en om het gebruik van de fiets te bevorderen.