Overslaan en naar de inhoud gaan

E40 in nacht van 13 op 14 januari afgesloten voor werken aan brug in Erpe-Mere

E40 in nacht van 13 op 14 januari afgesloten voor werken aan brug in Erpe-Mere

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari voert Wegen en Verkeer werken uit op de brug van de Merestraat over de E40 in Erpe-Mere. De predallen (gewapende betonnen platen die op de liggers van de brug komen) en de randbekisting van de brug worden geplaatst. Om dit veilig te kunnen doen wordt de E40 van zaterdag 22 uur tot zondag 10 uur in beide richtingen afgesloten tussen de op- en afrittencomplexen Erpe-Mere (nr. 18) en Aalst (nr. 19). Verkeer tussen Aalst en Erpe-Mere volgt ‘s nachts een omleiding via de Oudenaardsesteenweg (N46), Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41). Dit is normaal gezien de laatste keer dat de E40 volledig afgesloten wordt in het kader van deze werken. Het einde van de werkzaamheden in Erpe-Mere is voorzien tegen de zomer van 2024.

Brug over E40 krijgt vorm

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds vorig jaar aan de vernieuwing van de spoorwegbruggen in de E40 en de brug van de Merestraat over de E40. In december nog werden 6 liggers, gewapende betonnen balken, van ieder 44 m lang en 110 ton zwaar over de snelweg gehesen. Nu zullen op deze liggers betonnen platen geplaatst worden om ze met elkaar te verbinden en de basis te vormen van het brugdek (zie foto 1). Elke plaat is zo’n 1,5 meter breed en 3 meter lang. Daarnaast zal ook al de randbekisting van de brug geplaatst worden zodat er de komende maanden veilig kan verder gewerkt worden (zie foto 2).

E40 1 nacht afgesloten

Om die werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren moet het agentschap de E40 in beide richtingen afsluiten. Op de E40 tussen Erpe-Mere (afrit 18) en Aalst (afrit 19) zal er tussen zaterdag 13 januari 22 uur en zondag 14 januari 10 uur geen verkeer mogelijk zijn. Het verkeer zal tijdens de afsluiting de omleidingen volgen die ook bij eerdere afsluitingen golden. Het verkeer op de E40 tussen Erpe-Mere en Aalst zal in beide richtingen een omleiding volgen via de Oudenaardsesteenweg (N46), Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41). De oprit van de E40 in Erpe-Mere richting Brussel en de opritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn afgesloten.

Actieplan Brugrenovaties

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken (bruggen, tunnels,...) aanpakken: "Veiligheid primeert in mijn beleid, daarom investeer ik deze legislatuur 1,6 miljard in het onderhoud, het vernieuwen en moderniseren van onze kunstwerken en dat onder de noemer ‘OverBruggen’. De renovatie van de bruggen in Erpe-Mere past binnen dat vervanging- en renovatieprogramma ‘OverBruggen’ waarbij we verouderde bruggen versneld aanpakken.

Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/erpe-mere.