Overslaan en naar de inhoud gaan

E40 Drongen nog één keer afgesloten voor brug Kloosterstraat

E40 Drongen nog één keer afgesloten voor brug Kloosterstraat

E40 - GENT

De werken aan de brug van de Kloosterstraat over de E40 in Drongen bij Gent zullen op vrijdag 31 mei afgerond zijn. Voor het zover is, gaat de snelweg wel nog één nacht dicht om de werfsignalisatie en tijdelijke markeringen te verwijderen. Op vrijdag 31 mei in de ochtend wordt de brug officieel geopend.

Werken aan brug klaar op vrijdag 31 mei

De werken aan de brug over de E40, de brughellingen en de Kloosterstraat lopen op hun einde. In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei rondt de aannemer alle werken af en verwijdert hij de tijdelijke werfsignalisatie op en rond de E40. Na iets minder dan een jaar rondt Agentschap Wegen en Verkeer de werken af, zoals gepland. Op vrijdagochtend 31 mei wordt de brug officieel geopend en worden de E40 en de nieuwe brug van de Kloosterstraat dan ook opnieuw vrijgegeven voor het verkeer.

Laatste hinder in nacht van 30 op 31 mei

Om de werfsignalisatie en tijdelijke wegmarkeringen te verwijderen, wordt de E40 volledig afgesloten in Drongen, van donderdag 30 mei 21 uur tot vrijdag 31 mei 5 uur ‘s ochtends. Richting kust is de snelweg afgesloten tussen Sint-Denijs-Westrem (nr. 14) en Nevele (nr. 12). Richting Brussel sluiten we de snelweg af tussen Aalter (nr. 11) en Drongen (nr. 13). Verkeer tussen Brussel en de kust rijdt in beide richtingen om. Iets verder werden ook beschadigingen vastgesteld op de rijweg. Op de invoegstrook wordt het asfalt vernieuwd en op de R4 Binnenring wordt de betonverharding vervangen. De werfzone bevindt zich ter hoogte van de op- en afrit met de Hundelgemsesteenweg (N444).

Tijdelijke op- en afrit Industriepark Drongen ook afgesloten

Tijdens de nachtelijke werken van 30 en 31 mei kan de tijdelijke op- en afrit Industriepark Drongen niet gebruikt worden door het verkeer. Vrachtverkeer van en naar industriepark Drongen kan het industriepark niet bereiken tussen 21 en 5 uur. Autoverkeer kan het industriepark wel bereiken via de Moor- en Moerstraat. Vanaf vrijdag 31 mei 5 uur zijn de tijdelijke op- en afrit buiten dienst, en kan het verkeer vlot van en naar het industriepark rijden via het op- en afrittencomplex van Drongen (nr. 13).