Overslaan en naar de inhoud gaan

E34 in Retie vrijdagnacht afgesloten richting Antwerpen

E34 in Retie vrijdagnacht afgesloten richting Antwerpen

Tijdens de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december wordt de E34 in Retie afgesloten in de richting van Antwerpen. De onderbreking van de snelweg is nodig voor het aanbrengen van weegsensoren in het wegdek. Oorspronkelijk was dit werk tijdens de nacht van 31 oktober op 1 november gepland, maar door de natte weersomstandigheden moest dit toen uitgesteld worden. De afsluiting van de E34 richting Antwerpen start vrijdagnacht om middernacht en duurt tot zaterdagochtend 07.00 uur. Het verkeer richting Antwerpen wordt vanaf het complex Retie (26) omgeleid via calamiteitenroute L. In de richting van Nederland is er geen hinder.

De onderbreking van de E34 situeert zich ter hoogte van Retie richting Antwerpen en zal plaatsvinden tijdens de nacht van vrijdag 15 (00.00 uur) op zaterdag 16 december (07.00 uur). Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via calamiteitenroute L. Aan het op- en afrittencomplex Retie (26) moet het verkeer de snelweg verlaten en rijdt het via de gewestwegen N118, R18 en N18 naar de oprit van Oud-Turnhout (25).

Calamiteitenroute?

Een calamiteitenroute is een lokale omleidingsroute die gebruikt wordt als een snelweg voor langere duur versperd is of volledig afgesloten moet worden. Deze routes zijn bewegwijzerd met vaste gele verkeersborden met daarop een zwarte letter. Meer info over de calamiteitenroutes is beschikbaar op de website van het Verkeerscentrum. 

De onderbreking van de snelweg is nodig voor het aanbrengen van weegsensoren in het wegdek. Deze sensoren maken deel uit van het automatisch controlesysteem op het overladen van voertuigen. 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.