Overslaan en naar de inhoud gaan

E314: Werf op viaduct van Wilsele wisselt van kant, midden november viaduct open voor verkeer

E314: Werf op viaduct van Wilsele wisselt van kant, midden november viaduct open voor verkeer

Sinds april dit jaar rijdt het verkeer op het viaduct van Wilsele van de E314 over versmalde rijstroken. Er wordt gewerkt op de kant waar het verkeer normaal richting Lummen rijdt. Die kant werd volledig vernieuwd en breder gemaakt ter hoogte van de afrit Wilsele/Kessel-Lo. Op zondag 18 oktober wisselt de werf van kant. Dan wordt er nog enkele weken gewerkt op de kant richting Brussel. Zodra die werken erop zitten, midden november, wordt het viaduct volledig geopend voor verkeer.

Vernieuwing viaduct richting Lummen zo goed als klaar

De renovatie van het viaduct van Wilsele is bijna afgerond. Aan de kant waar het verkeer richting Lummen komt te rijden, worden in oktober nog de uitzettingsvoegen geplaatst. Deze voegen komen tussen de betonnen liggers van het viaduct en zijn bedoeld om kleine uitzettingen bij temperatuurschommelingen of vorst op te vangen. Volgens de huidige planning zijn alle voegen geplaatst tegen 18 oktober. Daarna kan het verkeer opnieuw over deze kant van het viaduct rijden. 

 

Werf verandert enkele weken van kant, daarna viaduct volledig open

Voor het viaduct volledig wordt opengesteld, werkt de aannemer nog enkele weken op de andere kant van het viaduct, richting Brussel. Hier moet nog een beschadigde voeg worden hersteld. Op hetzelfde moment wordt ook de oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel aangepakt. Het wegdek van de oprit wordt vernieuwd en er komen nieuwe geluidsschermen. Volgens de huidige planning zijn deze werken klaar tegen midden november. 

 

Minder vertragingen vanaf midden november

Vanaf midden november kunnen bestuurders opnieuw over het vernieuwde viaduct rijden. Ook de oprit Wilsele/Kessel-Lo wordt dan opengesteld. Er blijven wel nog versmalde rijstroken ter hoogte van de werken aan de fiets- en autotunnel van de Kessel-Losesteenweg, maar over veel minder lange afstand. De vertragingen zullen vanaf midden november dus gevoelig afnemen. 

> Meer informatie over de projecten van Leuven Noord vindt u op www.leuvennoord.be