Overslaan en naar de inhoud gaan

E314 richting Leuven/Brussel: zware ochtendspits vanaf 25 januari

E314 richting Leuven/Brussel: zware ochtendspits vanaf 25 januari

Zoals eerder aangekondigd hebben de afgelopen dagen aannemers in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer op de E314 gewerkt, meerbepaald op de weghelft voor de rijrichting Leuven/Brussel.  Ze hebben markeringswerken uitgevoerd, bewakingscamera’s geïnstalleerd  en extra vangrails geplaatst. Tot nu toe startten de aannemers pas na de ochtendspits en werden er nog geen nieuwe markeringen geplaatst. Vanaf 25 januari zal een aannemer ook markeringen plaatsen vanaf 7u . Het Verkeerscentrum verwacht dat de ochtendspits daardoor significant zwaarder zal zijn dan normaal.

Een rijstrook afgesloten voor veiligheid arbeiders

Op 16 januari zijn de werken gestart. De markeringsploegen verwijderen de bestaande markeringen die in de huidige toestand de pechstrook aanduiden, en plaatsen in de plaats daarvan de lange witte strepen die in de toekomst de spitsstrook zullen aanduiden. Om de werken veilig te kunnen uitvoeren, heeft Wegen en Verkeer de afgelopen dagen geregeld de rechterrijstrook en de pechstrook afgesloten. Vanaf 25 januari zal de aannemer die de markeringen plaatst al om 7u starten. Daardoor zal de ochtendspits aanzienlijk moeilijker verlopen dan normaal.Ook in de week van 29 januari zal er nog hinder zijn, mogelijk ook in de ochtendspits.

Opening half februari

Volgens de huidige planning zal de spitsstrook half februari opengesteld worden voor het verkeer. Zodra er een datum bekend is, zal het agentschap die bekendmaken. Vanaf 7 februari zullen er af en toe al tests gebeuren waarbij de spitsstrook tijdelijk opengesteld zal worden.

Dynamisch beheer

Naast de markeringen, plaatst Wegen en Verkeer ook bewakingscamera’s en vangrails. De camera’s maken deel uit van het dynamisch beheer van de spitsstrook. Dankzij die camera’s, de meetlussen in het wegdek en de digitale borden (de ‘rijstrooksignalisatie’), kunnen de verkeersleiders van het Verkeerscentrum het verkeer op de snelweg in goede banen leiden.

Actuele info over de werken