Overslaan en naar de inhoud gaan

E314 richting Leuven/Brussel: zware ochtendspits op 2 februari

E314 richting Leuven/Brussel: zware ochtendspits op 2 februari

Op vrijdag 2 februari zal een aannemer lokale herstellingen uitvoeren aan het wegdek van de spitsstrook richting Leuven/Brussel (op de E314). De werken zullen startten om 7u. Er zal tijdens de werken maar een rijstrook in plaats van twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. Het Verkeerscentrum verwacht dat de ochtendspits daardoor significant zwaarder zal zijn dan normaal.

Een rijstrook afgesloten voor veiligheid arbeiders

De voorbije twee weken gebeurden er al werken op de E314. Aannemers plaatsten toen nieuwe markeringen, vangrails en bewakingscamera's. Ook dit keer zal de aannemer de rechterrijstrook en de pechstrook (de toekomstige spitsstrook) afsluiten, zodat de arbeiders hun werk veilig kunnen doen.

Opening half februari

Het plan is nog altijd om half februari, m.a.w. binnen twee weken, de spitsstrook open te stellen voor het verkeer. Zodra er een datum bekend is, zal het agentschap die bekendmaken. Vanaf 7 februari zullen er af en toe al tests gebeuren waarbij de spitsstrook tijdelijk opengesteld zal worden.

Dynamisch beheer

Naast de markeringen, plaatst Wegen en Verkeer ook bewakingscamera’s en vangrails. De camera’s maken deel uit van het dynamisch beheer van de spitsstrook. Dankzij die camera’s, de meetlussen in het wegdek en de digitale borden (de ‘rijstrooksignalisatie’), kunnen de verkeersleiders van het Verkeerscentrum het verkeer op de snelweg in goede banen leiden.

Actuele info over de werken